Friss kémfotókon az Opel új szuperminije. Talán Adam lesz?

Junior helyett Adam lehet az Opel-mini neve

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hívtuk, azaz gondoltuk már Allegrának és Juniornak is, a legfrissebb pletykák szerint Adamnak fogják nevezni az új Opel-minit.


Korábban az Allegra vagy a Junior tűnt befutónak, hivatalosan május 8-án fogjuk megtudni, mi lesz a neve az Opel szuperminijének, amely a Világ Év Autója Volkswagen up!-pal és a többi csöppséggel fog konkurálni. A keresztelő dátumáról az Opel Magyarország budapesti sajtótájékoztatóján is hallottunk, ahol amúgy bemutatkozott az importőr új ügyvezető igazgatója: a munkát Németországban folytató, az ezentúl a márka eladásainak fellendítésével kapcsolatban nem kevesebb mint 10 európai piacért felelő Kovács Tamást Koncz Gábor váltja a cég élén. Noha az biztos, hogy ősszel megismerhetjük az új jövevényt, a gyáriak még nem árulták el annak végleges nevét. Az autobild.de mindenesetre már most tényként közli, hogy az Opel alapítójának emléke előtt tisztelegve Adam lesz az up!-ra 15 centit verve 3,7 méter hosszú, a következő Corsa - rövidített - padlólemezére épített mini neve.
Hirdetés

A tehát - talán, valószínűleg - Opel Adam debütálása a szeptemberi Párizsi Autószalonra prognosztizálható, boltokba jövő év elején kerülhet, szinte biztos, hogy háromhengeres motorral is. Elektromos verzióját is tervezik (bár már azt is olvastuk, hogy lefújták a villanyprojektet), arra azonban 2015-nél előbb nem érdemes számítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?