Friss Kia szedán, nem nekünk

Legnépszerűbb modelljét váltja a Kia, jön az új Cerato

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tengerentúli kompaktját is megújítja a Kia, az új Cerato orra a cee'd jegyeit hordja, fara lépcsős. Hozzánk nem érkezik.

Ami Európa számára az idén második generációjába lépett cee'd, az az Egyesült Államokban, illetve Ázsiában a Cerato, vagyis a Kia kompakt és egyben legnépszerűbb modellje. Nem nehéz kitalálni, hogy Ázsia és az USA piaca összességében jóval nagyobb, mint az öreg kontinensé, így aztán 445 ezer példánnyal tavaly a Cerato - egyes piacokon Forte, Koreában K3 - a márka legnépszerűbb modellje volt, hamarosan pedig új, a 2003-ban érkezett (még itthon is forgalmazott) első és a 2008-ban jött második után harmadik generációjába lép.
Hirdetés

A Kia stílusjegyeit és orrán a cee'd vonalait magán viselő, a korábbinál tágasabbnak ígért lépcsőshátú akár itthon, illetve Kelet-Európában is sikeres lehetne, hiszen a vevők errefelé is kedvelik a háromterű, klasszikus karosszériát (gondoljunk csak a Renault Fluence sikerére), ám mint azt a hazai importőrtől megerősített információból is tudjuk, a 2013 első negyedévében színre lépő vadonatúj Cerato sem érkezik majd a magyar piacra, ellenben sajátjain ötajtósként és kétajtós kupéként is megjelenik majd idővel. Nekünk marad a cee'd, ami már itt van ötajtósként és SW néven kombiként, valamint várható háromajtósként, de még akár kupé-kabrióként is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?