Frissült a gazdag kínaiaknak szánt, nyújtott BMW X5 is

Ha nem lenne elég a normál tengelytáv, akkor a BMW X5 Li a megoldás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kínai piac számos meglepetést tartogat, nálunk is elérhető modellek egészen különleges változatai is felbukkannak a távoli ország kereskedéseiben.

Már nem újdonság, hogy a kínai vásárlók imádják a hosszabb tengelytávú modelleket. Európában jellemzően csak a luxuskategória felső részében kínálnak nyújtott modelleket, de Ázsiában akár hosszú Audi A4 vagy BMW X5 is kapható, ami egyértelműen nem a kínálat csúcsa. Az idei újdonság az X5 Li frissítése, amit rendkívül hamar elvégzett a BMW. A típus csak 2022 tavaszán mutatkozott be, de mivel a normál X5 és X6 is frissült, ezért az alig egy éves Li vonásait is hozzáigazították testvérmodellekhez. Az X5 Li érdekessége, hogy 13 centimétert toldottak bele a tengelytávba, ezáltal a hátsó ajtók is hosszabbak, a hátsó lábtér pedig fejedelmi.
Hirdetés
A szerényebb kivitel kétliteres turbós benzinmotorral készül, a 258 lóerőnek 7,2 másodperc kell a százhoz. A nagyobb blokk háromliteres sorhatos, ez 380 lóerőt produkál, az 5,5 másodperces gyorsulás mellett képes szalonképes viselkedésre is, ilyenkor elektromos módban suhan a nagytestű SUV.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?