Futárok kedvence lehetne a tuningolt Ford Transit Connect

Nem csak a drága modelleknek, hanem egy áruszállító Transit Connectnek is jól áll a tuning

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A furgonról sokaknak a fehér szín és a fekete fényezetlen lökhárító ugrik be, de lehet ezt a műfajt máshogy is űzni.

Az MS-RT nevű tuningcég nem először nyúl Ford áruszállítóhoz: egy évvel ezelőtt egy Transit Custom átalakítással jelentkeztek. A tuningolt furgonból hamar elkapkodták az összes darabot, ezért most a Transit család eggyel kisebb tagját öltöztették át. Az orron lévő műanyag elemek átszabásával jelentősen megváltozott a karaktere: a hűtőrács Mustang ihletésű, így akinek a tükrében megjelenik a morcosított orr, az akár egy pillanatra össze is keverheti a Ford izomautójával. A lökhárító elöl hátul módosult: elöl nagyobb lett a légbeömlő és hangsúlyosabbá vált a ködlámpák környéke, hátul pedig a levegő elvezetésére szolgáló nyílások (vagy azok utánzatai) jelentek meg.
Hirdetés
A sportos hangulatot tovább fokozza a küszöbtoldat és a hátsó légterelő, a gyári kerekek helyére pedig 18 colos OZ Racing felnik kerültek. Motor tekintetében nem történt változás, a motorháztető alatt az 1,5-ös EcoBlue dízelmotor dolgozik 120 lóerővel, így legalább a tuning oltárán nem kell feláldozni a takarékosságot. Vélhetően hátul nem a szokványos hang távozik, ugyanis teljesen új kipufogórendszer került a Transit Connect alá, amelyről a négy kipufogóvég árulkodik. A belső is átalakult: karbonbetét dobja fel a kormányt, illetve kézzel készített bőrbelső teszi szebbé az áruszállítás mindennapjait. A Ford egyébként gyárilag is készített tuningolt Transitot SportVan néven, melybe egy 2,2 literes dízel került 140 lóerővel. Az angol MS-RT által újragondolt Transit Connectért átszámítva körülbelül 9 millió forintot kérnek, de az biztos, hogy nem lesz gyakori látvány az utakon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?