Google Maps közlekedési információk hazánkban is!

Ingyenes dugófigyelés iPhone-ra és számítógépre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A „dugófigyelés”, amelyet néhány éve még irigykedve néztünk külföldön, végre kis hazánkba is megérkezett.


Az ember általában (illetve remélhetőleg) jól ismeri a várost, amiben él, de mi a helyzet, ha egy baleset lassítja az egyébként jól közlekedhető szakaszon a haladást vagy számára ismeretlen területre téved? Például ilyenkor jöhetnek jól a kiegészítő közlekedési információk, amelyeket csupán néhány gombnyomással, igazán egyszerűen elérhetünk.
[kepallobal=449256]Hát igen, a körúton várni kell... lassú a haladás. Ez gondolom, nem meglepő[/kepallobal] Bizony! A Google Maps-ban már hazai vonatkozású grafikus közlekedési információk is vannak, nem csak a fővárosra, hanem nagyobb városainkra, főbb útvonalainkra vonatkozóan is. Indulás előtt vagy alatt elég egy kattintás, s az autós megtudhatja, hol van dugó, melyik útvonalat kerülje el jó messziről. Értelemszerűen pirossal a problémás, narancssárgával a nagy forgalmú, zölddel a jó haladási körülményeket (az ajánlott útvonalakat) jelölik.
Igaz, egyelőre valóban csupán a jelentősebb, fontosabb utakat listázzák, s olyan felhasználói véleményeket is olvastunk, miszerint a program bizonyos utakon még hajnalban is dugót jelez, amikor egyébként alszik a város... A részletessége, pontossága tehát egyelőre még hagy némi kivetnivalót maga után, de végre itt van, a mienk! Az közlekedési információszolgáltatás ráadásul ingyenes, sokat nem veszíthetünk vele, mindössze be kell kapcsolni a program beállításainál, hogy ezt is mutassa a kijelzőn. A hibáit meg remélhetőleg hamarosan kijavítják!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?