Gyártásba kerül a Toyota vezér egyedi Century-je

Mostantól bárkinél állhat majd otthon egy a spéci GRMN tuningos Toyota limuzinból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akio Toyodára igaz talán a legjobban a mai autóiparban, hogy igazi autóőrült. Hivatalos megjelenéseire sem érkezik akármivel, egyedi Century modellt építtetett, amiből most bárki vehet egy kicsit.

Az autós világ azon felét, ahol még érdekli az embereket a sportautózás, erősen megragadta az a pillanat, amikor a Toyota vezér megjelent új limuzinjával. Akio Toyoda egy új Century hátsó ülésén érkezett, az autó viszont egy nem létező, GRMN tuningos példány volt. Azóta számtalanszor kérdezték tőle, hogy lesz-e sorozatgyártású példány, amire egyelőre határozott nemmel nem válaszolt, később a fehér mellett pedig megjelent egy fekete is. Ez azt jelenti, hogy minimum kettő darab már biztosan létezik a sportlökhárítós, apró kiegészítőkkel feldobott, de még mindig elegáns limuzinból, mostantól viszont mindenkinél állhat egy otthon, legalábbis a polcon.
Hirdetés
A Toyota Century GRMN ugyanis elkészült 1/18-as méretarányú gyanta modellben a Kyoshótól. A modellautó minden apró részletében megegyezik az igazi fehér példánnyal, megvan az összes piros csíkozású fekete lökhárító és küszöb toldata valamint az apró GRMN emblémák is rákerültek. Utasterébe kukkantva is azt látjuk amit az igazi mellett állva is látnánk. A világos beltérben aprólékosan kidolgozott kezelőszerveket és szépen eldolgozott felületeket alkalmaztak. Az eredeti autóban egy 5,0 literes V8-as szívómotor dolgozik némi elektromos rásegítéssel, a 425 lóerős rendszerteljesítményhez így passzolhat is a sportos jellem.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?