Gyengébb lett, de állatabb – itt a Lamborghini Huracán LP 580-2

580 lóerővel a hátsó kerekein mutatkozott be a Lamborghini Huracán LP 580-2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Van egy olyan tartomány, ami fölött értelmetlen a motorerőt nem megosztani a négy kerék között. A Lamborghini erre persze megint rácáfolt.


Nem gyorsabb, nem megy jobb köridőt, és gyengébb is a Lamborghini Huracán új változata. Akkor minek hozták ki? Csak azért, hogy legyen egy ilyen is. Dörzsölhetik a markukat az autózás klasszikus élményének szerelmesei, mert a Lamborghini kisebb autójának új változata az eddigi alapváltozatnál igaz nem erősebb, sőt gyengébb, viszont hátsókerékhajtású. A Lamborghini már a Los Angelesi-i hivatalos bemutató előtt közzétette az új változat fotóit. A Huracán LP 580-2 miden fontosabb paramétere benne van a nevében - jó Lambó szokás szerint.
Hirdetés


Az LP 580-2 külsejéhez is hozzányúltak: módosítottak a lökhárítón, hogy elsőre fel lehessen ismerni. A felniszett 19 colos, és a kocsihoz külön fejlesztett Pirelli PZero gumik vannak rajta. 5,2 literes V10-es motorja ebben a konfigurációban "csak" 580 lóerős, azaz 30 lóerő mínusz van a mérleg egyik serpenyőjében. A másikban viszont ott a 33 kilogramm mínusz, amit az összkerékhajtás elhagyásával tudtak lefaragni. Mindez persze az érzésnek szól és nem a katalógushuszároknak, ez a változat ugyanis lassabb, mert "csak" 3,4 másodperc alatt éri el a százat, a végsebessége 320 km/óra. A hátsókerekes Huracán futóművét és stabilitáskontrollját is a hátulról jövő tolóerőhöz igazították - hiszen nem az a cél, hogy a gazdag vevők eldobálják úton-útfélen. Zárásnak két apró vicc maradt. A purista változat átlagban hat decivel kevesebbet fogyaszt őszkerekes tesójánál, 11,9 litert és olcsóbb is nála. 169 ezer euró (52,5 millió forint) helyett érte csak 150 ezret (46,6 millió forint) kérnek, de ebben az ársávban ez talán nem is egy jelentős különbség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?