Győr büszkesége a Detroiti Autószalonon

V8-as biturbó a Bentley Continental GT új alapmotorja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Contintental GT és GTC új motorja a győri Audi gyárban készül, és a nagyméretű Audi S-modellekben használták eddig.

Hivatalosan a januári észak-amerikai autós seregszemlén leplezik le a Bentley Continental GT és GTC legújabb alapváltozatait, melyek motorterében a győri Audi gyárból származó négyliteres biturbó V8-as található.
Az állítólag “azonnal felismerhetően morgó” nyolchengeres jelenlétét külsőleg is jelzik a Continentalon: fekete hűtőrács, vörös jelvények és 8-as alakú kipufogóvégződések utalnak a Győrben összeszerelt, de a Bentley szakemberei által még Crewe-ban finomhangolt és beállított motorokra.
A nagynyomású közvetlen befecskendezéses motor csúcsteljesítménye 500 LE/6000 1/min, 660 Nm-es nyomatéka 1700-5000 1/min között rendelkezésre áll, de ha nem sietünk sehova, a nyolcból csak négy hengert működtet, aminek köszönhetően fogyasztása és CO2-kibocsátása gyári közlemény szerint 40 százalékkal kedvezőbb, mint 6,75 literes W12-es csúcsmotoré.
Hirdetés

A ZF automata váltó fokozatainak száma megegyezik a hengerekével, így nem csoda, hogy a gyengébb Continental is ötnél kevesebb másodperc alatt képes álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsulni, végsebessége pedig eléri a 290 km/h-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?