Gyorsabb lett a villanyos Smart

Akkujával is erősebb lett a smart ED harmadik kiadása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Teslától származó akkumulátort a Deutsche ACCUmotive lítium-ion akkuja váltja a smart ED harmadik nemzedékében.

Friss akkumulátorral jön a harmadik generációs smart Electric Drive. A korábbi 16,5 kWh-s Tesla csomagot a Deutsche ACCUmotive 17,6 kWh-s terméke váltja, ami gyorsulás, végsebesség és hatótáv szempontjából igen jó hatással van a Smart elektromos változatára.
A jövő tavasszal piacra kerülő újdonságba az EM-motive-tól származó 55 kW-os (74 LE) villanymotor került, ami bő negyven lóerővel erősebb, mint a 2011-es Smart ED-ben található. Az új hajtáslánccal már autópályára is alkalmas a zsebcirkáló, hiszen végsebessége 120 km/h-ra nőtt, de az igazi nagy ugrás a gyorsulásban tapasztalható: a 13 másodperces értéktől bármilyen autó esetében fanyalognánk, de ha számításba vesszük, hogy elődjének 23,4 másodpercre volt szüksége a 0-100 km/h-s sprinthez, máris más megvilágításba kerülnek a számok. Szerény mértékben, de a hatótáv is nőtt, az erősebb motort szolgáló friss telepekkel 5-tel, 138-ra nőtt a megtehető kilométerek száma.
A teljes töltés nyolc órát vesz igénybe, ez az opcionális gyorstöltővel háromra szorítható. Az új smart ED-t nagyobbra tátott hűtőrácsáról, LED-es nappali világításáról, szélesebb küszöbjeiről és a farrészen végrehajtott apróbb változtatásokról lehet felismerni.
Hirdetés
A mintegy harminc országban piacra kerülő smart fortwo Electric Drive árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de közeleg a frankfurti bemutató, és akkor minden apró részletet megismerhetünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?