Ha a sütőbe nem tennéd be, akkor a kocsiba se zárd be a gyereked

A rendőrség megmérte, mennyire forrósodik fel az autó egy bevásárlás ideje alatt

Tanulságos és egyben ijesztő videót tett közzé a rendőrség "Egy percre se!" címmel. Elég egy tábla csoki és egy hőmérő, hogy kiderüljön, miért ne hagyd a gyereked az autóban, amíg beszaladsz a boltba.

Ismét itt a nyár, amelynek nem csak az örömeit kell kiélvezni, hanem a potenciális veszélyforrásaira is fel kell készülni. A nagy meleg nyilván veszélyes is lehet, főleg, ha erre még rá is teszünk egy lapáttal. Tipikus esete ennek a napon hagyott autó, amelybe rendszeresen zárnak háziállatokat, akár gyerekeket résnyire lehúzott ablakkal. Idén a Budapesti Rendőr-főkapitányság is megmutatja, miért veszélyes mindez.
Hirdetés
Nem csak a videón látható autó utastere forrósodik ugyanis fel a napon, percek alatt gyakorlatilag egy sütővé válhat a kabin. Elég ugyanis fél óra, hogy 57 fokig emelkedjen bent a hőmérséklet, ami egy kisebb háziállatnak vagy egy gyereknek akár halálos végkimenetelű is lehet.

Nem megoldás az sem, ha az ablakot résnyire lehúzva hagyják.

A rendőrök arra is felhívták a figyelmet, hogy sajnos emiatt idén már tragédia is történt. Érdemes megnézni a figyelemfelhívó videót, amelyben 57 fokig forrósodik az autó beltere, átlagosan 10 perc alatt 10 fokos hőmérséklet-emelkedéssel számolhatunk. A hőmérőnél sokkalta beszédesebb viszont a műszerfalon hagyott, látványosan olvadó csokoládé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?