Hakkinen visszatér!

Újra versenyez Mika Hakkinen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Forma-1 kétszeres finn világbajnoka, Mika Hakkinen nem tud meglenni versenyzés nélkül, ezért november 13-án, Kínában újra a fejére húzza a bukósisakot.

Vannak, akiknek a vérükben van a versenyzés. Niki Laudának jól ment az '70-es években, két világbajnoki címet is szerzett a Ferrarival, de szűk egy évtizeddel később visszatért, és immár McLarennel, de újra felért a csúcsra.
Ugyanerre a mutatványra készül Michael Schumacher is, a hétszeres bajnoknak azonban eddig nem sok babér termett, a Mercedes GP csapat tagjaként egyelőre nem tudja valóra váltani a rajongók álmát.
Most úgy tűnik, az 1998-ban és 1999-ben is világbajnoki elsőséget szerző Mika Hakkinen sem bír a vérével, igaz, neki esze ágában sincs a Forma-1 felé kacsingatni, megelégszik a GT kategóriával. A zárt autó nem lesz újdonság a finn ásznak: a Forma-1 után a DTM-ben folytatta pályafutását, ahol 31 futamon keresztül Mercedes-Benz C-osztályt hajtott. Hakkinen ezúttal is hű marad kedvenc márkájához, és Kínában, a Zhuhai versenypályán egy SLS AMG GT3 volánja mögött bizonyíthatja, hogy megőrzött valamennyit a régi formájából.
Hirdetés
Norbert Haug, a Mercedes-Benz sportigazgatója - aki 15 évig dolgozott együtt a finnel - elmondta, nagyon örültek, hogy Hakkinen elfogadta a felkérést a 2011. november 13-án megrendezésre kerülő Intercontinental Le Mans Cup viadalra, mert eredményeinek köszönhetően Mika a legszűkebb körhöz tartozó családtag a Mercedesnél. Mivel 6 órás hosszútávú versenyről van szó, Hakkinen két váltótársa CongFu Cheng és Lance David Arnold lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?