Halálos balesettel rajtolt a Dakar-rali

Tragédia a Dakar első szakaszán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Életét vesztette egy argentin motoros a 2012-es Dakar-rali nyitószakaszán, Szalay Balázs az autósoknál a 22. helyen ért célba.

Halálos balesettel kezdődött a 34. Dakar-rali, rögtön az első, Mar del Platából induló szakaszon hatalmasat bukott, és életét vesztette egy argentin motoros, a 38 éves Jorge Andres Martinez Boero. A helikopteren a helyszínre érkező orvosok már nem tudták megmenteni az életét, Boero második Dakar-raliján vett részt.
Az 57 km-es szelektíven egyébként a motorosoknál a chilei Chaleco Lopez (Aprilia), a quadosoknál az uruguayi la Fuente (Yamaha), az autósoknál az orosz Novickij (Mini), a kamionosoknál a holland Van Vliet (MAN) volt a leggyorsabb.
Hirdetés
A magyar versenyzők közül az autósoknál a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros (Opel Antara RR) 4:35 perc hátránnyal a 22., a Sebestyén Sándor, Bognár József újonc duó (Toyota Land Cruiser) 51:18 perc lemaradással a 133. helyen ért célba. A kamionosoknál a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Hoffmann Péter trió (MAN) 32. lett 13:38 percet kapva a legjobbtól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?