Hamarosan ujjlenyomattal fog beengedni az új Hyundai

Már jövőre piacra kerülhet a Hyundai ujjlenyomat azonosítója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alaposan elterjedt az ujjlenyomat azonosítás a mobiltelefonoknál és úgy tűnik, újabb területen is bevetik. A Hyundai most bejelentette, hogy jövőre piacra dobja első olyan autóját, mely felismeri az ujjlenyomatunkat.


A számkódos vagy jelszavas bejutás egy mobiltelefon rendszerébe ma már nem túl népszerű és messze nem olyan biztonságos, mint az ujjlenyomat-leolvasás. Az Apple arcfelismerőjével persze még ennél is tovább ment, de az autóiparba egyelőre csak most érkezik meg az ujjlenyomat-leolvasás. Most épp a Hyundai jelentette be legfrissebb fejlesztését, mely már sorozatgyártásra kész, és ha minden jól megy, egyes piacokon már jövőre piacra kerül, méghozzá az új Santa Fe kínálatában.
Hirdetés

A Hyundai rendszere három szintű, mely már a nyitásnál elkezdődik. A gyártó egyelőre nem részletezte a megoldást, de az ujjlenyomat-leolvasó a hagyományos kulcs nélküli nyitásrendszer érzékelőjét is pótolhatja, így a kulccsal a zsebünkben nem elég csak megfogni a kilincset, kell az azonosítás is hozzá. Ezután az indítógombon is azonosítanunk kell magunkat, továbbá választható, hogy a saját ujjlenyomatunkra konfiguráljuk-e az autó különböző beállításait. Ezt választva később egyetlen érintésre saját korábbi konfigurációnknak megfelelően állítja be az ülést, a kormányt, a tükröket, valamint a hőfokot és a multimédiát is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?