Három új Caterham jön jövőre

Újabb Seven alapú modellekkel bővül a Caterham kínálata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Caterham átrendezi a kínálatát. Az új modellek is a Seven alapján jönnek, erejük a mai alap- és a csúcsmodell közé lesz belőve.


Jó hír az autózást és a sportkocsikat a maga bárdolatlan szépségében szeretőknek: új Caterhamek jönnek jövőre. Semmi hibridhajtás, sehány csillagos törésteszt és a fogyasztás is csak a huszonhetedik szempont annak, aki egy ilyen valóban kicsi, brit sportkocsiban érzi magát jól. A Caterham 1973-óta folytatja Colin Chapman örökében az akár otthon összeépíthető kitben is árult nyitott sportkocsik hagyományát. Autórajongó körökben elterjedt nézet, hogy ma a Caterham az, ami a legendás Lotus Seven leghitelesebb replikáit készíti.
Hirdetés


A brit Autocar információja szerint a kínálatuk jövő évtől átalakul. Elhagyják az eddig használt Supersport, Roadsport és Superlight jelöléseket, ezek helyét három új modell veszi át, amik nem csak a külcsínben, de technikailag is eltérőek lesznek. Jövőre már az így öttagú palettáról mindegyik rendelhető lesz az R, S és CSR csomagokkal és persze további tuning kiegészítőkkel is. És, hogy mi lesz a végül meghiúsult Renault-Catreham projektből? Egyrészt egy francia fejlesztésű Alpine, de ha minden jól megy, akkor megnézhetjük a "selejtet" is. Ami a Renault vevőknek nem jött be, saját néven még lehet sikeres sportkocsi, kíváncsian várjuk, hogy mi lesz belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?