Helyben képes megfordulni az elektromos Mercedes G-osztály

A négy villanymotorral hajtott G-osztály pontosan úgy képes megfordulni, mint egy tank

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új képességekkel ruházza fel a terepjárókat az elektromosítás, az egyik ilyen show-elem a helyben megfordulás, ami inkább csak látványos, mint praktikus.

Javában fejleszti a Mercedes az elektromos G-osztályt, amiről most egy ízelítőt is közzétettek. Ebben az esetben az autó kinézetétől nyugodtan el lehet tekinteni, az újfajta hajtás ellenére szinte semmit sem változik a külcsín, mondjuk ez nem újdonság annak, aki kicsit is ismeri a típust, lényegében a ‘70-es évek óta ugyanazt a formát használják.
Hirdetés
A műszaki adatokat még nem hozták nyilvánosságra, de az biztos, hogy négy különálló villanymotor fogja hajtani a kerekeket. Ennek köszönhető a “tank turn” funkció, azaz a helyben való megfordulás. Érdemes megjegyezni, hogy ez a megoldás nem a Mercedes találmánya, az amerikai Rivian már évekkel ezelőtt “megpörgette” az R1T pickupot, bár eddig sorozatgyártású modellbe nem építették ezt a funkciót, így ebben a Mercedesé lehet az elsőség. A négy külön szabályozható elektromos motor képes a két oldalon lévő kerekeket ellentétes irányba forgatni, így helyben megfordul az autó.
Hirdetés
A mutatvánnyal csak laza talajon érdemes próbálkozni, ott viszont elég látványos piruettbe kezd a G-osztály. Az viszont kérdéses, hogy van-e értelme ennek a való életben, mivel pörgés közben némileg arrébb mászik az autó, így csak nyílt terepen érdemes vele próbálkozni, ahol hagyományos módon is megfordulna a terepjáró.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?