Hétfőn is emelkednek a nagykereskedelmi üzemanyagárak

Mutatjuk, hogy hétfőtől mennyibe kerülne az üzemanyag az ársapka nélkül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A teherautósokat érinti a gázolaj piaci ára, de az autósok továbbra is a rendeletben maximalizált, 480 forintos áron tankolhatnak. Hétfőtől még magasabbra kúsznak a nagykereskedelmi árak, íme az emelés mértéke!

A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik hétfőn a Holtankoljak.hu információi szerint. A 95-ös benzin beszerzési ára bruttó 12 forinttal kerülj feljebb, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 35 forinttal változik. A hatósági árak ellenére ez az emelés is megjelenik majd az oszlopoknál, a prémium termékek árazása mellett már a piaci áron értékesített gázolaj esetében is.
Hirdetés
Az ársapka nélkül 480 forint helyett hétfőtől átlagosan 588 forintért tankolhatnánk a benzin literjét, a gázolaj pedig literenként 686 forintba kerülne. Utóbbi esetében vészesen közeledünk a 700 forinthoz, és sajnos nem tudni, hogy mikor és milyen ár mellett fog megállni a növekedés. Ez már a hatósági árak ellenére is mindenki számára fontos kérdés, hiszen a teherfuvarozásban dolgozóknak piaci áron értékesített gázolaj jelentős mértékben befolyásolhatja a mindennapokban szükséges termékek árát. A magyar rendszámos teherautók kapcsán 7,5, míg a külföldi rendszámosokkal már 3,5 tonnától a piaci árat kell megfizetni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?