Hiába szóltak előre, így is sokan lépték át a vonalat

3 nap alatt 33 szabályszegőt fogtak a rendőrök a Balaton felé haladva

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan megpróbálták szabálytalan eszközökkel is lerövidíteni a Balatonig tartó menetidőt, 33 sofőrnek sokba került ez.

Bár az ORFK OBB által üzemeltetett kreszvaltozas.hu weboldal előre szólt arról, hogy a rendőrség július első hétvégéjétől ismét beveti a jelöletlen rendőrautókat, elsőként az Balatonra özönlő forgalomban, azaz az M7-es autópályán és az M1-M7 közös bevezetőszakaszán, számos autós így is megpróbált a többségnél - időben - rövidebb utat találni, így pedig készült is a tartalom a legújabb Pofátlan(tan)ítás videóhoz.
Hirdetés
A közzétett videó szerint drónokat is alkalmaztak a rendőrök ahhoz, hogy a nyári csúcsforgalomban szabályosan közlekedő, időnként araszolva haladó autósorok mellett, a leállósávban elhúzó autók vezetőit és az egyéb szabálytalanságok elkövetőit kiszűrjék, majd megállítsák és felelősségre vonják. A mostani ellenőrzés 3 napja alatt összesen 33 - szabályszegést elkövető - gépjárművezetővel szemben intézkedtek. 17 esetben a leállósáv szabálytalan használata, 16 esetben egyéb jogsértés (engedély nélküli vezetés, hatósági jelzés nélküli közlekedés, vezetés közbeni mobiltelefonhasználat, záróvonal átlépése, stb.) miatt került sor a rendőri intézkedésre. Érdekes megnézni, hogy a közhiedelmekkel ellentétben nem csak nagy értékű és komoly teljesítményű modellek próbálták meg a menetidőt a leállósáv használatával rövidíteni, filléres Daewoo Tico és Fiat Multipla is próbálkozott ezzel, szerény sikerrel.
Hirdetés

Forrás: Baleset-megelőzés (Facebook)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.07.09. at 19:25
    Permalink

    az ő jogosítványukat például simán csak el kéne venni és igen szigorú feltételek mellett, drágább, hatósági áras vizsgán visszaadni két év után. Természetesen a 300 ezer forintos bünti után.

Vélemény, hozzászólás?