Hiány fenyeget, mégis tovább csökkennek a piaci üzemanyagárak

Egyre több embert érint a piaci ár, ők olcsóbban tankolhatnak a hét közepétől

Szerdán tovább esnek a hazai üzemanyagárak, amit ismét nehéz az újra egyre sűrűbben előkerülő üzemanyaghiány hírével összeegyeztetni. Mutatjuk, mennyivel lesz olcsóbb a tankolás a hét közepétől!

Szerdán jelentősen csökkennek a hazai üzemanyagárak a Holtankoljak.hu információi szerint. A változást az üzemanyagárakra specializálódott oldal egyértelműen az olaj világpiaci árának csökkenésével indokolja. A csökkenés ráadásul valóban ismét jelentős: a benzin literenkénti beszerzési ára bruttó 20 forinttal lesz kevesebb a hét közepétől, egy liter gázolajért pedig bruttó 15 forinttal kell kevesebbet fizetniük a kutaknak. Ez a hatósági üzemanyagárakat még továbbra sem befolyásolja, viszont a piaci átlagárakra biztosan komoly hatással lesz.
Hirdetés
Az átlagárak tekintetében is adott információt az oldal, közleményük szerint a 95-ös benzin átlagosan 671,9 forintba kerül majd literenként, míg egy liter gázolajért várhatóan átlagosan 722,9 forintot kell majd fizetni azoknak, akik kiesnek a hatósági áron tankolók egyre szűkülő köréből. Azonban Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője arra is felhívta a figyelmet, hogy augusztus közepe nehéz időszaknak ígérkezik az üzemanyag-ellátás szempontjából.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?