Hibrid versenyautót hoz a Toyota a Subaru BRZ ellen

Toyota Prius GT300

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Subaru BRZ GT300 versenyautó bemutatása után a Toyota meglepte a világot, és inkább a hibridhajtású Priust indítja a jövő évi Super GT futamokon.

A Subaru BRZ GT300 versenyváltozat bejelentése nem okozott túl nagy meglepetést és mindenki arra számított, hogy pár napon belül a Toyota is bemutatja a testvérmodell GT 86-ból kialakított pályaautóját.
A meglepetés a Toyotától érkezett, amelyről kiderült, hogy ahelyett, hogy új sportkocsijával váltaná le a 2009 óta a Super GT bajnokságban szereplő Corolla Axio versenyautót, inkább a Priusból építi a jövő évi japán túraautó bajnokságban szereplő gépét. Bár a hajtásláncról és műszaki részletekről egyelőre nem nyilatkoztak, de az biztos, hogy lesz munkájuk a Priusszal, míg elérik a megengedett 300 lóerős teljesítmény-határt.
Ugyanakkor úgy hírlik, hogy nemcsak a Toyota vált hibridre, hanem a legújabb pletykák szerint a Honda is arra készül, hogy a CR-Z Sports Hybridet indítsa a GT300-as kategória jövő évi futamain.
Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy egyes gyártók máris elkötelezték magukat amellett, hogy bebizonyítsák, a hibrid technológia nemcsak takarékoskodásra jó, hanem a versenypályákon is megállja helyét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?