Hibriddel alázna Ferrarit és Lamborghinit az Infiniti

Szupergépek ellen villannyal: Infiniti Emerg-E

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig csak skicceken létezett, de már teljes valójában látható a sportkocsi-koncepció, melyet Genfben állít ki az Infiniti.


Régóta rebesgeti elektromos, de legalábbis hibrid hajtásláncú sportkocsiját az Infiniti, melynek a 2009-es Essence és a 2011-es Etherea tanulmányautókkal alaposan meg is ágyazott.
Idén az Emerg-E áll majd a márka standjának központi helyén. Hajtáslánca még csak tippelhető, a névből kiolvashatóan benzines és elektromos motort egyesít (az angol merge szó jelentésének megfelelően) a szériagyártáshoz már nagyon közelinek ígérkező, de még mindig tanulmányautó.
Hirdetés

A sportos karakternek megfelelően a motor középre kerül, a hajtás a márka hagyományainak megfelelően vélhetően hátsó lesz, de villanymotorral az első kerekek hajtása is esélyes. Az Emerg-E elektromos, emissziómentes hatótávját tiszteletreméltónak mondja az Infiniti, így az jelképes fogyasztással indulhat akár az Audi R8, a Ferrari 458 vagy a McLaren MP4-12C és a Lexus LFA ellen is. A forma már megvan hozzá, bő egy hét múlva, a Genfi Autószalonon pedig kiderül, hogy tényleg olyan erős-e, mint amilyennek tűnik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 03:16
  Permalink

  Nagyon örülök, hogy villannyal, csak nem ilyen semmire nem való szarokat kellene gyártani, hanem 4-7 személyes 4-6 ajtós megfelelő belső méretű használható elektromos autókat.
  Az ilyen alacsony, lapos, helykínálat nélküli sportkocsi, ha ingyen lenne, akkor sem volna jó semmire.

 • 2017.10.31. at 03:16
  Permalink

  A “Volvo Concept Universe” koncepcióautóról azt olvastam: szakértők szerint vállalhatatlan a forma, túl merész.
  Itt meg úgy indul a cikk “Formája alapján a legkomolyabb sportgépekkel is versenyre kelhet”!

  A giccses teknősbéka autó versenyképes forma, míg a letisztult igényes külső vállalhatatlan!

Vélemény, hozzászólás?