Hibridként támadhat fel a Honda NSX

CR-Z testvérként jöhetne újra a Honda NSX

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hol cáfolják, hol megerősítik a hírt a japánok, hogy készül a Honda NSX méltó utódja. Most éppen egy hibrid verzió születése a legvalószínűbb.


A Honda kivonult a Formula-1-ből, és modellpalettájáról is száműzte az igazán sportos autóit - az S2000, illetve az NSX sajnos már múlt idő. Utóbbi jövője azonban még nem eldöntött. A japánok próbálják életben tartani a legendát, ám a sajtóban hol az a hír, vége, és az NSX nem kap utódot, hol pedig a modell újjáélesztéséről szólnak a cikkek. Jelenleg ott tart a történet, hogy maga a Honda elnöke, Takanobu Ito beszélt az új NSX-ről, amelynek fejlesztése nem a Honda már létező, HSV-010 tanulmányának nyomdokain halad: a V10-es erőforrás helyett a Honda a kisebb CR-Z sportkupé mintájára hibrid hajtáslánc beépítését fontolgatja, és újdonságként összkerék-hajtást is előhúzna a bűvészdobozból. Hogy mindez mikor lenne valóság? Erről az elnök nem beszélt, mint ahogy konkrét műszaki információkat sem közölt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 16:42
    Permalink

    Kár, hogy nem a HSV -t követné, pedig valami iszonyat jó lett azzal +500 lovas motorral 😀 Reménykedek benne, hogy valami ütőssel szolgálnak, már nagyon itt lenne az ideje kicsit bemutatni a Lexus LFA vagy a Nissan GT-R nek 😀

Vélemény, hozzászólás?