Hidegben törő üvegtető miatt hívja vissza a Q5-ösöket az Audi

Visszahívás: törik az Audi Q5 napfényteteje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Extrém hideg hatására megnő a felületi feszültség a napfénytető üvegezése és kerete között, és összetörik a felső ablak.


A 2011. június 21. és 2011. december 9. között épített Q5-ösöket hívja vissza utólagos átalakításra az Audi, miután megállapították, hogy nagyon hideg időben a napfénytető akár önmagától is összetörhet. Az Audit még a tavalyi téli szezonban értesítették kereskedők törött panorámatetőkkel visszahozott Q5-ösökről, majd idén márciusban laboratóriumban is elkezdték elemezni a hibajelenséget, és megállapították, hogy nagyon alacsony hőmérséklet hatására megnőhet a felületi feszültség a napfénytető első üvegpanelje és az ablakkeret között, ami aztán az üvegtető törését okozhatja.
Hirdetés
Balesetről vagy ebből adódó sérülésről egyelőre nincs tudomása az Audinak, de hamarosan megkezdik az érintett autók tulajdonosainak kiértesítését, és térítésmentesen kicserélik az első üvegpanelt a hibás Q5-ösökön. Arról nem számoltak be, hogy a problémát konstrukciós hiba, vagy nem megfelelő anyagminőség okozta-e. Mint azt a hazai vezérképviselettől megtudtuk, a visszahívás és a díjmentes csere itthon is érvényes, ám arról egyelőre nem tudtak tájékoztatást adni, hogy a magyar hálózatba hány érintett példány jutott az említett intervallumból.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?