Hódeszkások figyelem, itt az ehhez épített autó!

Scion xB Numeric: kisbusz snowboard-ruhában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezúttal szó szerint értelmezhető a cím, a több cég által összedobott Numeric karosszériáját tényleg snowboard kabátok anyagával tették vízhatlanná.

A Scion xB Numeric nem más, mint mozgó hirdetőtábla: arra szolgál, hogy amerre felbukkan, feltűnően hirdesse fő szponzora, a prémium snowboard-ruhákat gyártó 686 és együttműködő partnereinek nevét.
Ezért meglehetősen színes jelenség, amivel tökéletesen megfelel a hegyeket borító színes ruhás hódeszkások ízlésének, ráadásul attól sem kell tartani, hogy megázik vagy fázik, míg a parkolóban hagyják, hiszen karosszériájának javát a 686 dzsekik és nadrágok alapanyagaiba csomagolták. A tető ugyanolyan karbonszálas műanyagból készült, mint az egyik partnercég, a Bern sisakjai.
Érdemes egy pillantást vetni a 686-ot formázó egyedi kipufogóra, és a 18 colos Motegi ralifelnikre húzott 225/40R18-as esős versenygumikra, bár egy havas szerpentinen lehet, hogy valamivel keskenyebb abroncsok jobb szolgálatot tennének. Mindenesetre látványos összeállítás. A futómű csillapítása állítható, és a fékrendszert is kicserélték a TRD-től származó négydugattyús tárcsákra, valamint a biztonság kedvéért bukóketrec szerűséget is építettek az utastérbe.
Hirdetés

Az autó beltere két részre osztott: elöl két utas, hátul pedig a snowboard-felszerelés közlekedik, utóbbi minden egyes elemének külön fogast, rekeszt, vagy hálót alakítottak ki. A sofőr magabiztosan markolhatja a kerékpáros kormánybandázzsal bevont Sparco ralikereket, utasa pedig az ülése elé CNC-zett iPad konzolra helyezheti táblagépét, miközben lábukat kellemesen melegítik a fűthető padlószőnyegek.
Visszapillantó tükrök helyett kamerák képével lehet tolatni, a csomagtérben pedig a snowboardos szervizszett mellett a hegyimentők által használt, hó alatti keresést segítő Recco lavinadetektor, ásó és reflektorok is megtalálhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?