Honda doboz a világ legolcsóbb tolatókamerájával

Trükkös tükrök a Honda N Box kisautón

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A globális kisautó alapjait adó Honda N Box kei modell igen ötletes visszapillantó-rendszert kapott.

Az N Concept 4 mellett a Honda kiállította a vele azonos új miniautó-padlólemezre épülő N Boxot is Tokióban. A 660 köbcentis motorral hajtott autó kétféle, alap és feltűnőbb lámpákat, valamint egyedi hűtőrácsot viselő Custom kivitelben lesz elérhető, kizárólag a japán piacon.
A kockaformájú autóban ebédlőasztal jellegű ülések és meglepően hosszú hátsó lábtér található. A hajtogatható hátsó üléssel a csomagtér térfogata növelhető, amúgy tipikusan egyszerű kivitelű takarékos, kedvező besorolású kei autóról van szó.
Az N Box kombinált visszapillantó tükrei miatt igazán érdekes. A Honda mérnökei kétféle, kedvelt elektronikus biztonsági és kényelmi extrafelszerelés analóg változatát alkották meg benne. A jobbkormányos autóban a bal oldali A-oszlopra és a külső visszapillantó tükör házára további tükröket applikáltak: a felül elhelyezkedő belső tükörben az első kerék, az alsóban pedig az autó orra előtti holtteret lehet megfigyelni.
Másik tükrös megoldásuk a szegény ember tolatókamerája nevet kaphatná. Ez nem más, mint a csomagtér tetejére, a harmadik féklámpa burkolatára szerelt nagyméretű konvex tükör, ami az autó farától harminc centiméterre kezdődő, 2,075 x 2,6 méter területű négyszöget láttatja a belső visszapillantó tükörbe pillantva.
Hirdetés

A tanulmányt az amerikai Autoblog című újság munkatársai személyesen is megtekintették, videójukon az A-oszlopra telepített összetett tükörrendszer látható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?