Hűsítő: 3 téli gumi, amire érdemes lesz váltani 2021-ben

Fizetett hirdetés

Már most érdemes lehet megtervezni a téli gumi vásárlását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Odébb még a tél, de aki jó áron, akár akciósan kíván téli gumit vásárolni, az már most megnézi a kínálatot. Mutatunk 3 gumimodellt, ami biztos befutónak ígérkezik.

A biztonságos közlekedés évszaktól függetlenül téma az autósok körében. A felelőtlen manőverek gyakran vezetnek tragédiához, de az emberi tényezőn túl a gépjármű állapota sem elhanyagolható tényező. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az évszaknak megfelelő gumihasználatot, s ez elsősorban a téli hónapokban kerül fókuszba. Most egy a biztos: a kánikulában sem érdemes a téli gumit koptatni.
Hirdetés
Még többen igyekeznek nyári gumival átvészelni a hideg hónapokat, de az sem ritka, hogy a szükséges profilmélység hiányában kerülnek felszerelésre az abroncsok. De mégis milyen márka mellett érdemes letenni a voksot gumivásárlás alkalmával? Mennyire fontos, hogy ismert gyártó terméke kerüljön az autóra? A kritikus 7 fok környékét a legtöbben megvárják a cserével, ám csak akkor szembesülnek azzal, hogy a korábbi téli gumi már nem felel meg a minőségi követelményeknek.
Érdemes már most foglalkozni azzal, milyen márkára esik majd a választás az aktuálissá váló gumivásárlás alkalmával. Nézzünk most három olyan abroncsot, amivel a 2021/22-es téli szezonban tuti nem lehet mellélőni!
Hirdetés
WinterContact TS870 P: a Continental új slágere!
A Continental gumiabroncsait senkinek sem kell bemutatni. A személyautókra, valamint SUV-okra alkalmas WinterContact TS870 P biztonságos és gazdaságos abroncsként kerül idén a piacra, és minden valószínűség szerint beváltja majd a márkát kedvelők reményeit. Az intelligens lamella-és mintázatkoncepció jeges és havas útszakaszokon is precíz irányíthatóságot ígér. Ez alapvető követelménynek számít minden prémium kategóriás abroncs felé. Nem elhanyagolható az sem, hogy a kedvező gördülési ellenállásnak hála a fogyasztás alacsonyabb lesz. Kell ennél több az autósnak a mai üzemanyag-árak mellett? A Continental kifejezetten olyan gumikkal debütál időről-időre a piacon, melyek az átlagautósok igényeit is maximálisan kielégíti, megfizethető áron, de prémium kategóriát biztosítva.
Yokohama BluEarth* Winter V906 a prémium kategória rajongóinak
A Yokohama ezúttal is kitett magáért, hiszen a Yokohama BluEarth* Winter V906 téli gumik 30 méretkategóriában lesznek elérhetőek. Minden autós megtalálhatja így azt, amely saját járgányára passzol. Nem csak ezért számít újdonságnak a márka újdonsága, hanem a speciális anyagösszetétel és felületi kialakítás apropóján is. A Yokohama bebizonyította, hogy e téren is van új a nap alatt.
A Yokohama BluEarth* Winter V906 újfajta szilika keverékből készült, melyről bebizonyosodott, hogy nedves útviszonyok között jobban teljesít. Az úgynevezett A.R.T. technológia a szilika összetevő hatékonyságát javította fel. Nem csak a gumikeverék terén tud újat mutatni a márka, hanem a mintázat egyedi kialakítását illetően is. A harmonikus blokkok, lamellák és barázdák biztosítják, hogy a tapadás optimális legyen mind havas, mind jeges aszfalton. A gördülési ellenállás alacsonyan tartásáért a futófelület alatti gumiréteg felel, így a fogyasztás is visszább szorítható.
Hirdetés
Hankook Winter i*cept evo 3 W330 téli gumi: ahol a profizmus és a megfizethetőség találkozik
A Hankook megfizethetősége ellenére is megbízható kategóriát képvisel, és ezt a Hankook W330 téli abroncs esetében is bebizonyította. A havas és a hideg időben egyaránt kiválóan teljesítő modell speciális felületi kialakítással rendelkezik. A sirályszárny alakú, oldalirányú csatornák garantálják a hó tömörítését, így a gépjármű biztonságos irányíthatósága havas útszakaszokon is lehetséges. A szilika tartalomnak hála a nedves körülmények között is hozza a gumi a téli abroncsoktól elvárt minőséget. A teljes felületen végigfutó acélréteg javítja a futófelület merevségét, sőt, a gyártó a kormányozhatóságot elősegítő peremtöltő ék elhelyezésére is gondolt. A széles kivezető csatornák és a vízelvezető lamellák lehetővé teszik, hogy nedves körülmények között is kiválóan teljesítsen a gumi. A fejlesztések során a Hankook kifejezetten arra fókuszált, hogy a középkategóriás gumiabroncs megfizethetősége mellett azt a prémium színvonalat hozza, melyet a márkanévvel bármelyik, a gumiiparban tevékenykedő szakember szívesen összeköt. Miért nem mindegy, milyen gumi kerül az autóra?
Azzal általában mindenki tisztában van, hogy az évszaknak megfelelő gumihasználat javítja a közlekedés biztonságát. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy mennyire más a téli és a nyári abroncs- összetételét és felületi kialakítását illetően is. Mint láthattuk, a világ legnagyobb gumigyártó cégei is e két területre fókuszálnak az új gumik megalkotásakor, hiszen jól tudják, a téli útviszonyok közepette az anyagösszetétel és a felületi megoldások garantálják a biztonságot.
Hirdetés

A nem elhanyagolható emberi tényező
Természetesen nem mehetünk el az emberi tényező mellett sem, mely komoly hibaforrás lehet az egyenletben. Nem csak gumiválasztási szokásaink határozzák meg közlekedési morálunkat, hanem az is, ahogyan az utakon kialakult helyzetekre reagálunk. A hazai autósok ebben sok esetben nem járnak az élen. Ugyanakkor egyre többen vannak, akik fontosnak tartják az előzékenységet és a korrekt hozzáállást.

A biztonságos közlekedés nem csak arról szól, hogy az autó rendszeresen karbantartott, valamint az évszaknak megfelelő gumival felszerelt. Saját és autóstársaink érdekében sem mindegy, milyen döntéseket hozunk az utakon, mely preferenciákat tartjuk fontosnak a közlekedés során.


A kritikus 7 fok környékéhez közeledve - majd - már mindenképpen érdemes gondoskodni a gumicseréről. Ugyanakkor az is hasznos lehet, ha már a nyári hónapokban elgondolkodunk arról, milyen márkájú gumi mellett tesszük le a voksot. Még a tapasztalt autósok számára is kérdőjel lehet ez, látva napjaink minden korábbinál szélesebb kínálatát. Az autógumi-tesztek hasznos segítőtársnak bizonyulnak, a nagyobb autóklubok és autóslapok tesztel mellett azonban a nagy gumigyártó cégek újdonságaival is érdemes tisztában lenni, megkönnyítve ezzel saját választásunkat. A téli hónapokra kifejezetten a havas, jeges körülmények között ideális téli gumik közül célszerű választani.
Cikkünket a nyári, téli és négyévszakos abroncsokat egyaránt kínáló Autógumi Akció weboldal támogatta.
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?