i4 néven jön a következő villany BMW

200 km/h feletti végsebességgel érkezik a BMW i4

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hivatalosan is megerősítette a bajor gyártó Genfben, hogy i4 néven érkezik a következő villanyautójuk. Az újdonság az i Vision Dynamics tanulmányra épül.


A BMW 2025-re 25 elektromos modellből álló termékpalettát tervez, melyből 12 teljesen elektromos meghajtást kap. Jövőre érkezik a 100 százalékban villany Mini, a rá következő évben az X3-as tisztán elektromos változata. 2021-ben jön az iNext, ami egy igazán nagy dobás lesz. Várhatóan 2021 előtt nem fogjuk látni a szériaérett i4-et, amelyet az i Vision Dynamics tanulmányról mintáznak majd. A koncepció érdekes formatervet hoz. Letisztult külső, szimmetrikus oldalablakok és egybefüggő első és hátsó szélvédő, amelyet egy panoráma üvegtető hidal át.
Hirdetés

A meghajtásról gondoskodó elektromotorról egyelőre nincs technikai információ. A négyajtós kupé tanulmánnyal kapcsolatban viszont az alábbiakat álmodták meg a mérnökök: 600 km-es hatótáv, 4 másodperces 0-100 km/órás sprint és 200 km/h feletti végsebesség. Mindhárom szám izgalmasan hangzik egy elektromos autótól, a végleges információkra azonban még várni kell. Az i3 és i8 közé érkező modell természetesen számos önvezető funkciót kap, lehetséges, hogy megjelenésekor már a vezető beavatkozása nélkül is képes lesz A-ból B-be eljutni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.03.16. at 15:11
  Permalink

  Nem semmi ez a sebesség, alig két éve volt tele a sajtó, hogy itt a bajorok Tesla killere I5 néven, majdnem ilyen jól, nézett ki a rajzokon.

  Oh wait…

  Mintha nem láttam volna belőle azóta sem a helyi BMW szalonban…
  :))))

Vélemény, hozzászólás?