Idén is van alkalom a Morgant ünnepelni

Gyönyörű videó a Morgan 100 éves gyáráról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a Morgan még csak 94 éves, a kis üzem, ahol a három és négykerekűek azóta is születnek, 100 éve nyitotta meg kapuit.


Még ma is manufakturális módon készülnek a Morgan autói, a cég videójával kicsit benézhetünk a kulisszák mögé. A lemezek és a karosszériák favázának megmunkálása hagyományos, kézi eszközökkel folyik, pont úgy, ahogy az öreg szakik csinálták 70-80 évvel ezelőtt. A cég dolgozói akik nem ritkán több tíz éve állnak a Morgan alkalmazásában, arról beszélnek, hogy milyen volt beletanulni az alumínium lemezek méretre vágásába és, hogy milyen szenvedély az, ami a Morgan család részévé tett őket munkájuk során.
Hirdetés


Henry Frederick Stanley Morgan céglapító korábbi állását a vasútnál 1904-ben hagyta ott és akkor nyitotta meg a Pickersleigh úti motorjavító üzemét Malvernben, Angliában. 1909-ben autót épített magának és egy évvel később már sorozatban gyártották a motorbicikli-technikával hajtott háromkerekű kiskocsikat. Azokat, amikhez hasonlót megint újra gyártanak. Ünnepeljünk együtt a Morgannal, ami a ma még létező egyik legegyedibb kisszériás autógyártó. A legjobb részlet a kisfilmben, amikor a kerek évfordulóhoz illő fennkölt zene elhalkul, és az üzem saját zajait is hallhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?