Idén október 25-27. között lesz az Oldtimer Show

300 válogatott veterán járművet és gépet hoz az Oldtimer Show

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Október vége szokás szerint az Oldtimer Show ideje. Szokásos a helyszín is, a SYMA csarnok, a kiállított veterán autók, motorok és gépek kollekciója azonban új lesz.

Immár hetedik éve visszatérő október végi program az Oldtimer Show. Az először Budaörsre szervezett tárlat 2008 óta folyamatosan azonos helyszínen, a budapesti SYMA csarnokban várja látogatóit. Így van ez most is, október utolsó hétvégéjén, október 25-27. között, mikor is minden nap 9-18 óráig lesz látogatható az esemény. A belépőjegy felnőtteknek 4000, gyerekeknek (14 éves kor alatt!) 2500 Ft, a 2 felnőtt és 2 (14 éves kor alatti) gyerek belépésére jogosító családi jegy 11 000 forint. A szervezők cserébe 300 válogatott autóval, motorral, illetve géppel, az elmúlt évekhez képest szokás szerint új kollekcióval készülnek. Idei újdonság a kiegészítő rendezvényként debütáló „Ősgép Kiállítás” lesz, egyebek mellett Közép-Európa legöregebb működőképest stabil motorjával, melyet sok másikhoz hasonlóan kétóránként (10, 12, 14 és 16 órakor) minden nap be fognak indítani. Lesz továbbá gőzgép is, melyet szintén lehet majd működés közben is látni.
Sok más mellett továbbá a világ legteljesebb Hofherr traktor sorozatát hozza az utasszállító pótkocsis Ikarust és temérdek mást is tematizáltan, új kategóriákban is hozó, ingyenes pálinka- és csokoládékóstolást is kínáló show. Ha a család valamely tagját nem kötnék le az idős autók és motorok, díjmentesen lesz lehetőség autós szimulátoron játszani, ám a rendezvény legkevésbé arról szól, sokkal inkább a korabeli szalonokba kalauzoló bútorokról, ruhákról, így a háttérzene is szokatlan módon klasszikus lesz, s a számítógépes játékoknál sokkalta izgalmasabbnak mondható a többi program: cséplőgéphajtás, traktor-üléspróba, oldtimer versenyautó szimulátor a felnőtteknek, mini gőzgépen vonatozás a gyerekeknek. A fő közlekedők fordulóiban a „Lemezárugyár Játék Kiállítása” és az „Autó és Vasútmodell Kiállítás” lesz látható.
Hirdetés

Szakmai zsűri fogja megválasztani a kiállítás legszebb modelljét, továbbá a FIVA minősítés kritériumrendszere alapján összesen 31 serleget fog kiosztani a kiállított autók, motorok, illetve gépek tulajdonosainak.
Parkolás, megközelítés
A SYMA Rendezvényközpont udvarán, vagyis a „Szoborpark” területén 800 autó díjmentes parkolására van lehetőség. Bejárat az Ifjúság útja felől! A SYMA Dózsa György úti oldala felől is díjmentes a parkolás, mivel a Dózsa György út 6 sáv széles útjának 1-1 szélső sávja parkolósáv. Ez a parkolási lehetőség is díjmentes! Aki fedett helyen szeretné az autóját elhelyezni, annak a Papp László Sportaréna alatti teremgarázst (bejárata szintén az Ifjúság útja felől) ajánlják a szervezők. Ott is baráti áron, 200 Ft/óra parkolási díj ellenében lehet elhelyezni az autókat. Továbbá a közelben lévő Aréna Plázában is lehet parkolni díjmentesen.
A SYMA Rendezvényközpont minden tömegközlekedési eszközzel könnyen megközelíthető, a Stadionok megállónál kell leszállni. A budapestieknek javasolt a tömegközlekedési eszközök, főként a metró használata. A vidékről vasúttal érkezők a Keleti pályaudvartól 800 m megtétele után érhetnek el a SYMA-ba.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 21:43
    Permalink

    öcsém tavaly volt,névnapi ajándékba kapta a belépőket, akkor sem volt olcsóbb sajnos…a kaja meg botrányos áron van, két főre hurka-kolbász, kenyér, savanyúság, sör és üccsi egy negyed disznó árába fájt…de jó kis élethű maketteket lehet kapni (szintén jó áron), hozott is faternak egy szép 350-es Jawa makettet 🙂
    De szerinte sem volt egy nagy durranás…inkább állandó kiállítást érdemelnének ezek a felújított muzeális darabok…(mert ugye szinte ennyi idő után semmi nem eredeti ezeken a járműveken, hacsak soha nem használták őket, és le voltak zsírozva, plusz még egy ugyan olyan eltéve alkatrésznek..)

Vélemény, hozzászólás?