Így néz ki egy szó szerint házi driftverseny

Ha van egy kis időd, mutatjuk, hogyan készíthetsz ártalmatlan driftversenyt és hozzá autót

Észak-Amerikában egyre rosszabb a koronavírus miatti helyzet (is), ám ez nem szegte kedvét a driftvilág meghatározó tagjának számító Papadakis Racing gazdájának. Megmutatta, miként lehet otthon is mókásan elütni az időt.


Hirdetés
Európában lassacskán kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba, de Észak-Amerikában továbbra sem fényes a helyzet. Az elmúlt (illetve odaát még előttük álló) hetek senkinek nem voltak egyszerűek, de különösen megviselhették a sportolókat, akiknek egyszerre kellett lemondaniuk a megélhetésükről és az életformájukat meghatározó mozgásról.
Hirdetés
Ez a motorsportban sincs másképp, a volán mögött komoly fizikai igénybevételnek vannak kitéve a pilóták. Az élet persze az autógyártók számára is felfordult: többen papírmakettek tervezésére adták a fejüket, hogy egyszerre kössék le saját kreatív energiájukat és otthon unatkozó gyermekeiket.
Hirdetés
Ezt a két tényezőt – a kínzó mozgáshiányt és az automobil origamivá lényegülését – ötvözte Stephan Papadakis abban a házi bajnokságban, amelyet még valamikor májusban rendezett meg az istálló boszorkánykonyhájában, ahol többek között a következő szezonra épített 1000 lóerős Toyota Supra is megszületett.A papírversenyautó természetesen a Toyota Supra volt – a szponzorok színében, de alig tenyérnyi méretben, hegesztés helyett ragasztott karosszériával. Stephan gyorsan hajtogatott még néhány ellenfelet (többségükben felismerhető a korábbi versenyautójuk alapját adó Toyota GT86), és már indulhatott is a futam.
Hirdetés

Aki szeretné otthon megismételni a driftfutamot, innen letöltheti a Papadakis Racing versenyautójának makettjét. Aki pedig inkább saját maga tervezné meg versenyautójának fényezését, kattintson ide az üres sablonért.
Fotók: Papadakis Racing; Forrás: Smarter Media
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?