Így szabják saját ízlésükre autóikat a Rolls-Royce ügyfelei

Válogatás a Rolls-Royce különleges és egyedi átalakításaiból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha gazdag lennék... akkor nem biztos, hogy virágokat varratnék a Rolls-Royce-om ajtajára, de találunk azért elegáns megoldásokat is.

Nem mindenki veszi figyelembe új vagy használt autó vásárlásakor, hogy jár-e rá hétüléses támogatás, van-e rajta kedvezményekre jogosító zöld rendszám, vagy hogy olcsóbban lehet-e importálni külföldről. Vannak, akik a magyar utakon közlekedő átlagos autó többszörösét képesek kifizetni azért, hogy virágmintát varrassanak az ajtó belsejére. A Rolls-Royce ügyfelei között vannak kérdéses ízléssel megáldott emberek, de akadnak olyanok is, akik valóban kifinomultan teszik egyedivé luxusautójukat. Hogy kinek melyik tetszik, mindenki döntse el magának, mi most mutatunk néhányat a Rolls-Royce egyedi, különleges, "érdekes" átalakításaiból.
Rose Phantom Kezdjük is a már említett virágos modellel. Természetesen hiba lenne lesarkítani az átalakítást ilyen egyszerű megfogalmazással, az autó belsejében lévő rózsamotívumok ugyanis egy kifejezetten ehhez az autóhoz létrehozott rózsafajtától kaptak ihletet. A Harkness Roses által nevelt rózsa csak a Rolls-Royce otthonában, Goodwoodban található meg. A pillangókkal kiegészített virágözönből az ajtókra és a beltér tetejére is jutott, a díszítés nem kevesebb, mint egymillió öltés eredménye.
Hirdetés

Digital Soul Phantom A "Digitális Lélek Phantommal" folytatjuk válogatásunkat, ami egyedi ötvözése a hagyományosan kifinomult Rolls-Royce stílusának és a modern, digitális világ elemeinek. Az ügyfél személyiségének adatait betáplálták egy algoritmusba, ami ezt négyszög alakú mintákra fordította le, amit aztán 3D-nyomtatással rozsdamentes acélra "festettek" rá. Ezt természetesen bevonták 24 karátos arannyal - az acél mégsem elég extravagáns -, és az autó "galériájába", azaz az első utas előtti, kifejezetten díszítésre szánt panelre helyezték, de jutott a motívumból az ajtók füstölt eukaliptusz fabetéteire is. Az arannyal befújt hangszórók már csak hab a tortán.
Phantom Tranquillity Collection Az űrrajongóknak kedveskedik a Rolls-Royce a "Nyugalom Kollekcióval", amivel a brit űrkutatás előtt is tiszteletét teszi. A 20. században használt brit Skylark űrkutató rakéta inspirálta a díszítést, ami elsőként készített röntgenfelvételeket a napkoronáról. Röntgenfelvételeit kódolt formában tárolta, ezeket a kódokat használták a galéria díszítésére, ami rozsdamentes acél és arany mellett az űrben való használatra is alkalmas minőségű alumíniumot is tartalmaz. A márka történetében először földönkívüli anyagot is használtak, az 1906-ban Svédországban becsapódott Muonionalusta meteorit darabjait helyezték fel a hangerő-szabályozó gombjára. A Hold világos és sötét oldalára matt és fényes felületek váltakozása emlékeztet, a hangszórókat itt is arannyal fújták be, valamint a beltér analóg órája és a Spirit of Ecstasy szobrocska az autó orrán titánból készültek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?