Így szakad le egy híd a túlsúlyos teherautó alatt

Túlsúlyos teherautóval hajtottak a hídra, borzalmas vége lett

Egy exkavátorral a platón akart áthajtani a vékony, hídon, ami nem bírta a súlyt és leszakadt, minden a mélybe zuhant.

A hidak teherbíró képessége egy olyan figyelmeztetés, amit érdemes figyelembe venni. Mindannyian el tudjuk képzelni, mennyire szörnyű és visszafordíthatatlan dolgok történhetnek egy híd leszakadásakor, pláne, ha van is rajta valaki. Ezen az indiai hídon volt, és lényegében csak maguknak köszönhetik azt, ami történt. Figyelmen kívül hagyták a szerkezetre szóló súlykorlátozást és egy olyan teherautóval hajtottak rá, amin még egy exkavátor is volt.
Hirdetés
Már az első métereken látszik, hogy a híd hogy meghajlik a hatalmas súly alatt. Az egyszerű szerkezet nem hosszútávú megoldásnak tűnik, sokkal inkább pontonhídnak, nincs alátámasztása. Amikor a teherautó túljut a felén, az egész megroppan, és a hatalmas fémtömeg a szakadékba zuhan három emberrel együtt. Ketten a teherautóban ültek, könnyebben sérültek a balesetben, őket kórházba szállították, de tartózkodott még egy ember a hídon, akit a videóban látni is a teherautó mögött. Bár nem gondolnánk elsőre, de sérülés nélkül megúszta a balesetet, vélhetően nem esett, hanem lecsúszott a hídelemen, így ez volt élete talán legnagyobb szerencséje.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?