Így törik a Civic és a Corolla a szigorúbb amerikai teszten!

A hátsó utasok biztonságát problémásnak találta az amerikai hatóság a Civic és a Corolla esetében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amerikában a szigorúbb szabályok értelmében nehezebb kivívni a jó értékelést a törésteszteken, de azért a Honda Civic és a Toyota Corolla még mindig a jobbak közé tartozik.

Öt autót is összetörtek nemrégiben az amerikai hatóságok hogy teszteljék azok biztonságát. A Kia Forte, a Nissan Sentra és a Subaru Crosstrek egytől egyig a legrosszabb besorolást kapták, míg a Honda Civic és a Toyota Corolla legalább az elfogadható szintet megütötték. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy az utóbbi két modell esetében a 10 szempontból kilencet jónak ítéltek, csupán a hátsó utasok védelme kapott gyenge értékelést. A szempontok között szerepel külön az első és hátsó sorban ülők biztonsága is, testrészekre lebontva.
Hirdetés
Összességében viszont elmondható a most elfogadhatóra vizsgázó autókról, hogy ezekben is biztonságban vannak az utasok, hiszen a fél frontális ütközés alkalmával az autó eleje szépen elnyelte az ütközést, az utascella pedig jóformán sértetlen maradt. A függönylégzsákok is jól vizsgáztak, a festékfoltokon jól látni a bábuk elérték azokat, de a légzsákoknak köszönhetően nem az üveget fejelték meg. Jelenleg egyébként az IIHS szerint a Honda Accord és Subaru Outback számít a legbiztonságosabb autónak, de a legjobbak között ott van az Acura Integra vagy jelen eredményével a Civic is.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?