Ilyen lehet az Audi TT Mercedes ellenfele

Lefölözné az Audi TT vásárlóit a Mercedes, jöhet az A-osztály kétajtós kupéja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A négyajtós CLA után jöhet majd a kétajtós kupé is az A-osztály alapjain. Az újdonsággal az Audi TT vevőit csábítaná a Mercedes.


A spekulációk szerint 2019-ben várható a Mercedes-Benz újabb réskitöltő modellje, az A-osztály alapú kétajtós kupé, ami a négyajtós kupé CLA-hoz (meg persze az abból faragott Shooting Brake kombihoz) hasonlóan akár Kecskeméten is készülhet.
Hirdetés

Már kép is van az újdonságról, ám egyelőre még nem a gyártótól, a maláj Theophilus Chin rajzolta meg, hogy szerinte miként nézhet majd ki a természetesen az MFA, moduláris, fronthajtású platformon érkező kupé. Hajtását kereszirányban épített négyhengeres motorok adják majd, talán még a Renault 1.5 dCi-je is belekerülhet, miként egyes platformtársaiba. Van persze érdekesebb is, a CLA 45 AMG-t is hajtó 2,0 literes, összkerékhajtással és duplakuplungos automatával társított turbómotor akár 400 lóerővel is kerülhet a TT-ellenfélbe. Utóbbival akár 4,5 másodperces 100 km/órára gyorsulás várható, amivel az Audi TT RS 4,6 másodperce alá ígérhet.
A kétajtós kupé utastere 2+2 ülésesnek, azaz hátul igencsak korlátozott helykínálatúnak ígérkezik, s bár a fotók szerint inkább lépcsős farúnak, mintsem lejtőshátúnak tűnik, állítólag a TT-hez hasonlóan a csomagtérfedéllel együtt nyílhat a hátsó üveg is. Maga a csomagtartó 350 literesnek ígérkezik, a modell neve pedig egyelőre talány. A Mercedes nevezéktana szerint utolsó betűje "A" kell legyen, hiszen A-osztály alapú, a CLA azonban már foglalt. A CLA Sport viszont nem kizárható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?