Ilyen lehet az ötajtós Skoda Rapid

Golf vagy Cruze? Kire, mire üt az ötajtós Skoda Rapid?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Biztosan lesz ötajtós Skoda Rapid. Egyelőre nem tudjuk még, hogy mennyire meredek háttal, egy rajongói terv azonban már van, s az közepesen lejtőset jósol.

Új olcsó, a Fabia és a jelenleginél feljebb pozicionálandó, harmadik generációs Octavia közé hozott kompakt modelljét elsőként négyajtósként dobja piacra a Skoda, de az gyakorlatilag sosem volt titok, hogy ötajtós is lesz belőle. Utóbbi fejlesztését júliusban már a márka értékesítési és marketing igazgatója is megerősítette, ám részleteket egyelőre nem tudunk róla. Az első képek szedános karosszériaformát, felnyíló hátsó ablakkal sejtettek, ám miként azt nem egész két hete írtuk, a csehek Golfot, azaz Golf jellegű, csaknem függőleges hátú verziót szeretnének - nem meglepő, a slágermodell formája az egyik legpraktikusabb.
Egyelőre nem tudjuk, hogy lehet-e ilyen az ötajtós Rapid, a gyári terveket ugyanis még nem ismerjük. A Virtuel Car Photoshop-huszára, Khalil Bouguerra szerint a konszern vezetősége nemet fog mondani a csehek óhajára, s miként azt eddig is láttuk, meredek farú ötajtós kompaktnak megmarad a Golf, a SEAT, illetve a Skoda pedig lejtősebbekkel nevezhet az alsó-középkategóriában. Bouguerra rajzai szerint az ötajtós Rapid fara kissé talán az ötajtós Chevrolet Crzue hátsó vonalait hozhatja, azaz a mostani Octaviáénál meredekebb, de a Golfénál azért jóval lejtősebb lehet. Természetesen arról nincs információ, hogy a szedán Rapid 550 literes csomagteréből mennyit mutathat fel az ötajtós, a részleteket azonban - legalább egy koncepcióval - minden bizonnyal hamarosan, akár a Párizsi Autószalonon, szeptember végén is megismerhetjük.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?