Ilyen rendőrautó se lesz nálunk soha

Új M5-ös BMW a német zsaruknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A bajoroknál valamivel jobb lehet rendőrnek lenni, mint mondjuk Magyarországon. Az új M5 elől nagyon nem lesz menekvés az Autobahnon.


A müncheni BMW Welt múzeumban már be is mutatták az új, F10-es kódjelű, puskagolyó-gyorsaságú BMW M5 rendőrmutánsát, legalábbis annak egy tanulmányszerű változatát - az 560 lóerős gép az M Driver csomaggal ráadásul nem "csak" elektronika korlátozta 250 km/h-val, hanem akár 305-tel is képes száguldani. Hogy fényhidastul-e, arról nincs infó.
Hirdetés

Hogy ez csupán tanulmány, illetve, hogy amerikai verzióról lehet szó, arról nem egy jel árulkodik: sárga helyzetjelzős egyedi a lökhárítója, mérföldben skálázott a sebességmérője, továbbá nem 7 fokozatú dupla kuplungos automata, hanem 6 gangos manuális a váltója. Az iDrive-on mindenesetre speciális gombokat láthatunk a fényhíd és a sziréna használatához - előbb-utóbb tuti megjelennek majd valami hasonló elfogóautók az Autobahnon. Meg a Cobra 11 ennedik évadjában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?