Indiában skáláz a Nissan napos oldala

Renault Scala: indiai Nissan Sunny

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Valamiért az indiai piacnak nem kell a Nissan, ezért ahogy tavaly Renault Pulse lett a Micrából, most megjelent a Nissan Sunnyból arccserével kialakított Renault Scala.


A Nissan-Renault szövetség egyre hatékonyabban és szélesebb körben használja ki a közös munka gyümölcseit, így nem csodálkozhatunk azon sem, hogy mostanában gyakoribbá vált a modellek átcímkézése aszerint, hogy az adott piacon a francia vagy épp a japán márka termékei kelendőbbek. Az indiai piacon tavaly jelent meg a Nissan Micra, Renault Pulse névre átcímkézett változata, most pedig újabb Nissan, az egyes piacokon Sunny, máshol Versa néven kínált kompakt négyajtós kapott Renault-jelvényt és Scala típusjelzést.
Hirdetés
A Sunny megjelenését Pulse-stílusú átalakítással, egyedi fényszórókkal és krómozott hűtőráccsal tették Renault-osabbá, míg a farrészt a krómcsíkkal összekötött hátsó világítótestek jellemzik. A Scala szeptemberben lép piacra Indiában helyben gyártott, 1,5 literes, 99 lóerős benzines és ugyanekkora 86 lóerős dízelmotorokkal, mindkét esetben ötfokozatú kézi váltóval. A Thalia újkori indiai utódjának ára egyelőre nem ismert, miként az sem, hogy a későbbiekben máshol is piacra dobják-e esetleg. Értesüléseink szerint azonban a hazai konkurenseknek nincs okuk pánikra, a 2000-es évek derekán a szépnek aligha mondható, de méretes csomagteret olcsón adó Thaliával hódított Renault ezúttal várhatóan nem fog a Fluence alá egyébként akár jól illeszkedő Scala által új vevőkhöz jutni, annak európai forgalmazása ugyanis nincs tervben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?