Indokolt lenne, de nem nőnek az üzemanyagárak

Nincs újabb áremelés a benzinkutakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha a forint gyengülése és a piaci változások miatt indokolt lenne az üzemanyagárak emelése, a Mol e héten nem növeli árait, marad a benzin 450 forintos rekordára.

Múlt héten 5 forinttal emelkedett a benzin literenkénti átlagára, így történelmi csúcsot, a 450 forintos szintet érte el. Noha az emelés e héten is indokolt lenne a forint gyengülése és a világpiaci változások miatt, a Mol a kiskereskedelmi piacon tapasztalható nyomás miatt e héten nem változtat nagykereskedelmi árain. Az MTI értesülései szerint akár literenkénti 5-10 forintos áremelés is szükséges lenne, ám a Mol most nem sokkolja tovább az autósokat, akik vélhetően már így is kevesebb üzemanyagot vásárolnak, mint amennyit az üzemanyag-forgalmazók eladni szeretnének. (Tavaly 5,7 százalékkal csökkent a benzin, 2,7 százalékkal az összes üzemanyag kereslete - forrás: Magyar Ásványolaj Szövetség.)
Hirdetés
Remélhetőleg nem csak a hazai piacon, világszerte is hamarosan bekövetkezik az a szint, amikor már a forgalmazóknak és a termelőknek sem lesz értelme az árakat tovább növelniük, ugyanis a kereslet már legalább az áremelkedéssel arányosan vagy akár jelentősebb mértékben csökkenne. Illúziónk persze ne legyenek, amíg a világ egyes részein jóval olcsóbb az üzemanyag, mint itthon, addig e hatás aligha érvényesülhet majd hosszú távon, s ha e héten el is marad a hazai áremelkedés, hosszú távon aligha menekülhetünk előle - amennyiben azt a világpiac indokolni fogja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  Nem tetszett. Sajnos eddig a pénz hajhász milliomosok zsebét tömtük kevés pénzünkből. Országunk
  importálja az energia-hordozókat, az olcsóbb hajóanyagok előállításához nem járul hozzá.
  Magyarország Európa legjobb lehetőségekkel bíró központi terület. Sajnos a célszerű felhasználás
  helyett mi csak a spekulánsokat segítsük. Számtalan hely és lehetőség közül minket egy sem érdekel. Tehát, megérdemeljük.
  Tibor

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  Ja, marhára összerezzentek, annyira összerezznetek, hogy soha ennyi olajat nem adnak el mint manapság és az olaj átlagára soha nem volt még ilyen magas.

  Te mindent fordítva látsz mint a valóság?

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  Az lenne az igazi katasztrófa, ha jelentősen csökkentenék az üzemanyagok adótartalmát. Abból nem felemekkedés lenne, hanem hullahegyek, és a környezet még nagyobb mértékű pusztítása.
  De a magyarnak ez teljesen mindegy, mert akárhogyan is alakulnak az üzemanyagárak, ők genetikailag a saját kipusztításukra törekszenek.

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  A Magyar Kormány sajnos egyáltalán nem támogatja az elektromos autókat.
  Minden fejlett nyugati országban igen jelentős vételár támogatást adnak rájuk! (erre itthon nincs pénz) De az erkölcsi, szellemi támogatás is nagyon sokat jelentene.

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  Összerezzenek a nagy olajcégek, mert már 30-40%-kal kevesebb autó van az utakon az előző évekhez képest. 🙂

  Vége lesz ennek nemsokára. Jönnek a tisztán elektromos üzemű autók és a hajukba kenhetik a benzinüket/gázolajukat. Ezt jelenti a lélektani határ. Az emberek nem számolgatnak, hanem az érzéseikre hallgatnak. Érzékelik a feltűnő értékaránytalanságot.

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  “Az elektromos üzemű autókat meg ugye agyon támogatja a kormány.”

  Pl. nem kell utána regadót, átírási illetéket fizetni, és sok helyütt parkolási díjat sem.

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  “Az elektromos üzemű autókat meg ugye agyon támogatja a kormány.”

  Pl. nem kell utána regadót, átírási illetéket fizetni, és sok helyütt parkolási díjat sem.

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  Egyetértek robocsellivel. De az üzemanyagokon nem 27% az áfa? Az maradt 25% ? na nem mintha sokat számitana ezeknél az áraknál.
  De valóban levihetnék az adótartalmat,hisz ők értünk vannak,dolgoznak,élnek,léteznek. Legalábbis a kampányszöveg mindig valami ilyesmi szokott lenni.

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  [b]Szerintem nem lesz 10 forint, de közel lesz hozzá. Mondjuk olyan 7-8-9 Ft lehet (lélektan). Remélem a Molnál dolgozóknak csökken majd a fizetésük. Az a k…va adó ami 200 Ft. felett van lehetne a fele is. Igaz akkor a sok léhűtőt nem tudnánk eltartani. Meg kell nézni, hogy mennyi olyan intézmény (dolgozó)van ami terrorizálja az embereket. Beleértve a NAV-ot is. Ezeket az embereket mind mi tartjuk el, a mi pénzünkből. Csoda, hogy még tűrünk.[/b]

 • 2017.10.31. at 00:57
  Permalink

  A kormány az ÁFA és Jövedéki adótartalom csökkentésével jelentősen mérsékelte a benzin árát!!!! Csak jó vicc volt! De megtehetné nem? Ugye literenként 110 Ft.a jövedéki adó, és literenként még + 25% ÁFA. Hát ha annyira az emberek oldalán akar állni a kormány, ne tartsa vissza magát! Ja, hogy több mint a fele az üzemanyag árnak adó???? Akkor nem is olyan drága a benzin, meg a gázolaj!!!! Tisztelt hölgyeim és uraim, nem drága a benzin, csak sok adót tetszenek fizetni!!! És ezt nem az afrikai teve szerelmi aktusa miatt van, hanem a mindenkori kormány által kivetett ADÓ tartalom miatt. És még így sem elég a pénz? Na ne tessék nevettetni!!! Már csak 50 Ft-ot kellene emelni literenként, és Magyarország kerékpáros,vagy lovaskocsis országgá fejlődne fel. Az elektromos üzemű autókat meg ugye agyon támogatja a kormány. Aki átállna, miért nem lepik meg legalább valami adó mentességgel???? Miért nem lehet hagyni ezt a Magyar Nemzetet végre egyszer felemelkedni??? Minek átnevezni az összes teret, utcát, ha úgyis megszűnik, és közben embereket lakoltatnak ki házaikból?. Ha nincs köztársaság, kinek az elnöke lesz a köztársasági elnök? Hogyan tudna empátiát gyakorolni egy másfél milliós havi tisztelet díjjal rendelkező ember egy 47000 Ft-os alamizsnából élővel szemben? Hát én sok mindent nem értek.

Vélemény, hozzászólás?