Ingyenes, érdekes program a Hungaroringen

Michelisz Norbert Superstar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nálunk egyelőre nem annyira ismert Superstars túraautós sorozat versenyez a Hungaroringen, Michelisz beugróként volt F1-pilóták ellen is meccsel.

Christian Fittipaldi, Johnny Herbert, Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, Gianni Morbidelli, Mika Salo - mind volt F1-pilóta, s mind ott lehet a Superstars Series idei ötödik, hungaroringi állomásán. Az autófelhozatal sem egyszerű: V8-as, több mint 500 lóerős Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Jaguar, Lexus, Maserati és Mercedes modelleket használ az a mezőny, amelynek ez alkalommal magyar tagja is lesz Michelisz Norbert személyében.
A Zengő Motorsport kétszeres WTCC-futamgyőztes kiválósága - beugróként - a Giudici csapat színeiben indul egy M3-as BMW-vel, az alábbi interjúból és videóból az is kiderül, mennyire más a Superstars- és a WTCC-technika.
Hirdetés
"Egyszerűen szeretném jól érezni magam egy garantáltan izgalmas versenyen!”
2012. május 6. mindenképpen aranybetűkkel vonult be a magyar autósport történetébe: a Hungaroringen lett futamgyőztes a WTCC világbajnoki sorozatában Michelisz Norbert. Nos, a Zengő Motorsport versenyzője ezen a hétvégén ismét megtöltheti a mogyoródi pálya nézőterét: az idei Superstars Series ötödik, a Hungaroringen rendezendő futamán ugyanis hat korábbi F1-es pilóta mellett Michelisz is rajthoz áll. A belépés ezúttal is ingyenes a szombati időmérőkre és a vasárnapi futamokra is, és aki személyesen szeretne találkozni Norbival, annak mindössze a 3000 forintos paddock jegyet kell megváltani. A WTCC magyar sztárja, akit a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség interjúvolt, csak néhány kört tehetett meg eddig versenygépével, de abban reménykedik, hogy a szabadedzések alatt sikerül annyira összecsiszolódnia az autójával, hogy a vasárnapi futamon ismét valami nagyszerű eredménnyel örvendeztesse meg a kilátogató nézőket.
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség interjúja:
 1. Mennyi ideje és tesztelési lehetősége volt felkészülni a hétvégi versenyre?
 2. Michelisz Norbert: Sajnos kevesebb, mint szerettem volna. Az autót ugyan vezethettem már, de mindössze néhány kör erejéig. Remélem, hogy a szabadedzések alatt lesz időm jobban összecsiszolódni a technikával.

 1. Most sem lesz hiány kemény ellenfelekben, hisz például hat volt F1-es pilóta is elrajtol majd a mezőnyben. Készült-e ellenük valamilyen különleges taktikával?
 2. Sok Superstars futamot megnéztem a napokban, és próbáltam megismerni az ott versenyző pilótákat. Természetesen mindig megtiszteltetés olyan pilóták ellen menni, akik már szerepeltek a királykategóriában, de azt gondolom, hogy a WTCC-ben legalább ugyanilyen magas a versenyzői színvonal, így remélem, hogy az ott megszerzett versenytapasztalatok segítenek majd érvényesülni ebben a bajnokságban is.


 1. Mit vár magától az időmérőn és a versenyen?
 2. Szeretném magam jól érezni a versenyeken, ami persze nem jelenti azt, hogy félvállról veszem majd a versenyzést, de mivel kevésbé ismerem az autót, hiba lenne bármilyen elvárást támasztani magammal szemben a hétvégével kapcsolatban.

 1. A május eleji WTCC-futam megnyerését követően képes lesz-e megtölteni ismét a Hungaroringet?
 2. Nagyon remélem, hogy sokan kilátogatnak majd a két nap folyamán. Azt azonban látni kell, hogy a sorozat nem annyira ismert, mint más bajnokságok, ennek ellenére remélem, hogy a sok nagy név és a garantáltan izgalmas futamok kínálata elég lehet ahhoz, hogy ismét megteljenek a tribünök.


 1. Profi autóversenyzőként mekkora különbséget érez a WTCC és a Superstars autók között?
 2. Az autók felépítése között nincs nagy különbség. A Superstars sorozatban használt autók viszont sokkal erősebbek, mint a WTCC-s társaik, így más vezetéstechnikát követelnek. Érdekesség, hogy hiába a nagy teljesítménykülönbség, 1 körön a két autó körülbelül ugyanolyan köridőre képes, ami elsősorban a 320 TC kifinomultabb futóművének köszönhető.


 1. Mennyire segíti a felkészülését a WTCC-szezon hátralévő versenyeire egy ilyen beugrás?
 2. A nyári szünetben nagy segítség, hogy versenyezhetek, nem csak azért, mert egyelőre minden egyes versenykilométer hasznos számomra, hanem mert egy ilyen komoly bajnokságban átélhetem ugyanazt a felfokozott idegállapotot, amit egyébként a túraautó-világbajnokságon szoktam, így nem csak fizikailag, hanem mentálisan is friss maradok a szünet alatt.


 1. Beugrás ez a verseny ebbe a sorozatba, vagy komolyabb tervei vannak a Superstars sorozattal?
 2. Csak vendégszereplés lesz a hungaroringi fellépésem.


 1. Lesz-e lehetősége a magyar szurkolóknak egy fotó vagy aláírás erejéig találkozni Önnel a hétvégén?
 2. Mindenképpen! Paddock belépők vásárolhatóak a jegyirodáknál, így bárki, aki ilyen jeggyel rendelkezik, az találkozhat majd velem akár szombaton vagy vasárnap is.

A mogyoródi hosszú hétvége programja így fest: pénteken 11:20-tól és 16 órától teszt, szombaton 10:45-től és 14:40-től szabadedzés, 17:40-től időmérő, vasárnap 11:15-től és 16:15-től verseny (25 perc + 1 kör). A belépés tehát ingyenes, ugyanakkor az eseményt tévén is megnézhetjük, az m2 élőben közvetíti a futamokat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?