Ismét 400 forint fölé kerül a benzin ára

Újabb drágulás következik az üzemanyagoknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten drágult a kőolaj, romlott a forint a dollárhoz mérten, így aztán nem is marad el az üzemanyagárak emelése.


Míg múlt héten szerdán kisebb mértékben még csökkentek az üzemanyagárak, pénteken már drágult a gázolaj. Most szerdán egy még komolyabb, minden fajtát érintő áremelés következik az üzemanyagoknál. A Holtankoljak.hu információi szerint a benzin ára 5, a gázolajé 6 forinttal emelkedik.
Hirdetés

Az átlagár így a 95-ös benzin esetén is ismét 400 forint fölé, 401 forintra emelkedik, míg a gázolaj átlagára az előbbinél 20 forinttal magasabb, már 421 forint lesz. Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árszórás, így a drágább helyeken már akár az eddigi - 2012-ben 450 forint környékén adódott - csúcsárnál is drágábban mérhetik az üzemanyagokat. Bár a mostani emelés esetén a benzinnél egy 40 literes tankolás kapcsán 200, a gázolajnál 240 forint forint spórolást jelent a szerda előtti tankolás, továbbra is még komolyabb megtakarítást hozhat, ha megnézzük, hol tankolunk, autópályákon például kevéssé érdemes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?