Ismét elmaradhat az üzemanyagárak korrekciója

Továbbra is 450 forintos benzinár várható

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár már csaknem életünk részévé vált az üzemanyagárak hetenkénti változása, most úgy néz ki, ismét maradnak a még az előző héten megismertek.

Két héttel ezelőtt rekordmagasságba, 450 forintos literenkénti árra emelkedett a benzin átlagos hazai, literenkénti ára. Akkor - a korábban ráadásul olcsóbbá vált - gázolaj ára nem változott, s azóta is 442 forintos literenkénti átlagáron kapható. E héten ugyanis annak ellenére nem emelkedtek a hazai üzemanyagárak, hogy a drágulás akár literenkénti 5-10 forintos mértékben is indokolt lett volna.
Aktuális kérdés, hogy mi várható a jövő héten, hiszen a nemzetközi árak apadtak a hét során - a portfolio.hu szerint a benzin esetében a dollárban mért ár 1,5, a gázolajnál 1,7 százalékkal csökkent. Számunkra módosító tényező azonban, hogy a forint árfolyama is gyengült a dollárhoz mérten, így hazai fizetőeszközben a benzinnél már csupán 0,4, a gázolajnál 0,6 százalékos árcsökkenést láthatunk - melyek alapján az e héten nem érvényesített drágulás miatt minden bizonnyal a következőn sem fog áraihoz nyúlni a Mol. Magyarán nagy valószínűség szerint marad az eddigi üzemanyagár-rekord, a 450 forintos literenkénti benzinár.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?