Ismét lecsapott a drón, ezúttal Bács-Kiskun vármegyében

Kecskeméten és Kalocsán ellenőriztek a levegőből a rendőrök

A két rendőrkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai a levegőből is figyelték a közlekedőket 2024. február 29-én.

Kalocsán a lakosság kérésére a Mátyás király utca és a Vörösmarty utca kereszteződését pásztázták a rendőrök néhány órán keresztül február utolsó napján. A problémásnak jellemzett helyen egy kerékpárút is húzódik, az autósok pedig sokszor figyelmen kívül hagyják a részükre kihelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és nem biztosítanak elsőbbséget a kerékpárosoknak. A csütörtöki akció során több szabálytalan sofőrt is lefüleltek a rendőrök, nekik – az elkövetett szabálysértéstől függően – helyszíni vagy közigazgatási bírságot kell fizetniük.
Hirdetés
A kecskeméti járőrök a megyeszékhelyen többek között az elsőbbségi szabályok betartását, a tilos jelzésen történő áthaladást és a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték. Délután 14 és 16 óra között a Budai út - Bethlen körút - Jókai utcai csomópontot figyelték, ahol probléma hogy a sofőrök figyelmen kívül hagyják, ha pirosra vált a lámpa. Az egyenruhások összesen negyvenkét szabálysértőt büntettek meg. Közülük tizenhatan nem használták vezetés közben a biztonsági övet. Az egyik szabálysértésről egy videót is közzétett a rendőrség, ezt alább megtekinthetitek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?