Ismét nagyot eshet a benzin ára

Tovább apadhatnak az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a forint e héten nem erősödött, sőt, egy kevéskét gyengült is, az olaj és a finomított termékek ára eleget apadt ahhoz, hogy a benzin ismét jelentősebb, s a gázolaj is érezhető mértékben olcsóbb lehessen a jövő hét közepétől.

E héten a benzin ára 10, a gázolajé 7 forinttal csökkent - volt is ok az apadásra, korábban nagyot erősödött a forint, s nagyot apadt mind a kőolaj, mind a finomított termékek ára is. Bár a forint/dollár árfolyam e hét végére hajszálnyit - 0,9 százalékkal - gyengült a hét eleji szintjéhez képest, a nemzetközi árak most is erősebb mértékben csökkentek.
A benzin jelentős, 7 százalékos és a gázolaj 2,8 százalékos árapadásából még a forint gyengülésével korrigálva is megmarad 6,1, illetve 1,9 százaléknyi (nettó) áresés, melynek alapján a Mol hétfőn jó eséllyel ismét árcsökkentést jelenthet majd be. A benzin esetében újabb 10 forintos, a gázolajnál a múlt hetinél is mérsékeltebb, 4-5 forintos enyhítés várható. A 95-ös átlagára így 411-412 forint környékére csökkenhet, míg a gázolaj érezhetően drágább lesz a 427-428 forint környékén várható átlagárával.
Hirdetés

Noha két hét alatt a benzin esetében így akár 20 forintos - közel 5 százalékos - árapasztás is adódhat, a hetek múlásával adódó áreltérés még mindig alatta marad a töltőállomások közöttink, az olcsóbb és a drágább kutak között ugyanis akár 30 forintos differencia is sok esetben adódik. Az olcsón tankolni kívánóknak így nem is elsősorban az üzemanyag-vételezés idejére, hanem helyére érdemes ügyelniük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 12:20
    Permalink

    na, ha megemelik a gáz jövedékijét, a benya ára meg nem nő hanem csökken, akkor annyi a gázautózásnak..a gáz ára sajna hónapok óta nem csökkent….:(

Vélemény, hozzászólás?