Ismét változik a Volvo XC90

Idén másodszor frissül a Volvo XC90

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezúttal főleg kozmetikai és a kommunikációs technológiát érintő változásokat vezetnek be az öregedő Volvo XC90-be.

Közel egy évtizeddel bemutatkozása után a Volvo ismét felfrissíti hétszemélyes szabadidő-terepjáróját.
Az év első felében már bevezettek néhány kisebb külső és belső változást, és 15 lóerővel felnyomták a 2,4 literes öthengeres dízelmotor teljesítményét, most pedig főleg esztétikailag és a telematikai felszerelést tekintve újították meg az XC90-est.
Mostantól a teljes választék ezüst tetősíneket kap alapfelszerelésként, ami harmonizálni a lökhárító alatti védőelem színével és az élesebb vonalú, karosszéria színére festett oldalsó küszöbökkel. Némileg megváltoztatták a fényszórók és a hátsó lámpatestek formáját, és új 18 colos matt felületű könnyűfém felnikkel gazdagították a kínálatot. Az utastérben alapfelszereléssé váltak az alumínium betétek, és fehér háttérvilágítást kap a műszerfal. Immár a karosszériával egyező színű csomatérajtó fogantyúk is alapáron járnak. A sportos R-Design modellekben új kárpitok és ajtóbetétek jelentek meg, és áttervezték a 19 colos könnyűfém felniket.
Technológiailag a Volvo kiterjesztette a vezeték nélküli Bluetooth kapcsolat alkalmazását: már nemcsak kihangosíthatjuk telefonunkat, de az éteren keresztül zenét is küldhetünk (streamelhetünk) az autó hifijére. Ez a funkció egyébként mostantól az összes Volvo-modellben megtalálható. Az okostelefon-felhasználók már a távolból is kommunikálhatnak autójukkal: lekérhetik az üzemanyagszintet, a fogyasztási adatokat, a rendszer a szervizek esedékességére is figyelmezteti a feledékenységre hajlamos sofőröket, akiknek akár az autó megtalálásában is segít az új alkalmazás.
Az október végén leadott megrendelések már a felújított XC90-re vonatkoztak, de a frissített modell árait még nem hozta nyilvánosságra a svéd gyártó, drágulás tehát aligha várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?