Itt a Peugeot fegyvere az új WTCR sorozathoz

Kulcsrakész versenyautót már a Peugeot is kínál a WTCC utódsorozatához

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre már nem indul el a híres WTCC versenysorozat, sem az ETCC és a TCR, helyettük egy új szériát indítanak, WTCR néven. Gyári csapat nem lesz, de ezzel a Peugeot-val már bárki rajthoz állhat.


A WTCC versenysorozat úgy tűnik el, hogy kedvenc versenyzőnk, Michelisz Norbi nem érhette el a világbajnoki címet. A WTCC, ETCC és TCR sorozatok helyett jövőre egy teljesen új WTCR nevű versenysorozat indul, gyári csapatok nélkül. Egyelőre nem tudni, hogy Norbi rajhoz áll-e, és ha igen, milyen autóval, persze gyanús, hogy valamilyen módon marad a Honda volánja mögött. A Peugeot 308 TCR versenyautó a korábbi gép kicsit átdolgozott változata, erősebb motorral, komolyabb légterelőkkel és szélesebb nyomtávval.
Hirdetés

Változtattak a kipufogórendszeren és a szívórendszeren és több apróságon is, aminek az eredménye 350 lóerő 6000-es fordulaton és 420 Nm 3000-en. Az 1,6-os turbómotor tehát méltó ellenfél lehet a többi gyártó autói ellen, már azt is tudni, hogy az Audi RS3-ból, a Hyundai i30 N-ből és a Golf GTI-ből is készül versenyautó. A 308 TCR versenyautó megállításáról elöl hat, hátul négydugattyús féknyergek gondoskodnak, a leszorítóerőről pedig hatalmas légterelők. A kulcsrakész versenyautó motorja állítólag 5000 kilométert is ki fog bírni, ami a teljes versenysorozat kétszerese, az autó ára pedig kicsit több mint 33 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?