Itt a világ legdrágább autója. Ki nem találod, mi ez

W Motors Lykan Hypersports - arab szuperautó 2,5 millió eurós áron

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ennek a gyémántos-aranyos ufónak az árából kijön vagy 30 Porsche. Ajándékba adnak hozzá egy 4 millió forintos karórát.


Hét példány készül belőle 2,5 millió eurós áron, február 1-jei árfolyamon durván 730 millió forintért. Ez már annyira drága, hogy direkt jó is, ezzel ugyanis rálicitáltak a Bugatti Veyronra meg a többiekre. De kik? Az arabok. A minap Katarban bemutatott autó neve W Motors Lykan Hypersports - a W Motors egy bejrúti alapítású cég az Egyesült Arab Emírségekben.
Hirdetés
A szénszálas kasztni olasz fejlesztés, a motort a Porsche-tuningmester RUF szállítja: 750 lóerős, 1000 Nm nyomatékú, 6 hengeres, 3,7 literes biturbó boxer. Gyorsulás 100-ra 2,8 mp alatt (khm, a nagyságrendekkel olcsóbb Nissan GT-R vonatkozó adata 2,7 mp...), végsebesség 395 km/h, váltó 6 fokozatú szekvencionális, tömeg 1,4 tonna. Mi a franc kerül 2,5 millió euróba? Hogy ritka lesz, ritkább a ritka különlegességeknél is, no és a gyémántberakásos LED-fényszóró vagy az arannyal szegett bőrkárpit, például. Ajándékot is kap a kedves vevő, egy 4 milliós Cyrus Klepcys órácskát. A thesupercars.org szerint eddig a Bugatty Veyron Super Sports volt a legdrágább szériagyártású személyautó a maga 1,7 millió eurós alapárával. A Lykan még olyan csodákat szégyenít meg (legalábbis az árával), mint az Aston Martin One-77, a Pagani Zonda Cinque Roadster, a Lamborghini Reventon vagy a Koenigsegg Agera R - illusztris társaság. Hogy olyan jó is lesz-e, mint a soroltak vagy a náluk is bőven olcsóbb tucat-Ferrarik meg Porschék, már más tészta.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?