Jaguar szívvel, földgázzal

Magnolia Special

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nosztalgikus autó is lehet környezetbarát, ilyen a Magnolia Special roadster, amelyet a Jaguar E-type 4,2 literes, soros hathengeres motorja hajt, méghozzá sűrített földgázzal.


A New Orleansban élő J.T. Nesbitt elsősorban motorkerékpár tervezőként ismert, de az autókkal kapcsolatban is sikerült letenni a névjegyét az asztalra.
Az egyedi tervek alapján, az 1930-as évek stílusában épített Magnolia Special több szempontból különleges. A 2946 milliméteres tengelytávval épített, könnyűfém szerkezetes sportkocsi meghajtásáról egy klasszikus Jaguar, konkrétan az idén 50 esztendős E-type motorja gondoskodik. A 4,2 literes, soros hathengeresre elsősorban nyomatékossága miatt esett a választás, és Nesbitt álláspontja szerint ez az erőforrás a legalkalmasabb a CNG, azaz a sűrített földgázos üzemre, mert remekül elviseli a magasabb kompressziót. Az átalakított gép a gyári teljesítményt ugyan nem képes hozni, de 200 lóerő még mindig bőven elegendő a könnyű felépítmény dinamikus mozgatásához. A küllős kerekek 20 colosak, mindegyik mögött tárcsafék dolgozik, míg a tömegeloszlás közelíti a tökéletest: előre az önsúly 47, hátra 53 százaléka jut.
A Magnolia Special nem csak műszaki tartalmával, de aprólékosan kidolgozott részleteivel is elbűvölő. A kormány bőrdíszítése, a míves kilincsek és visszapillantók, a hátsó lámpák, a műszerek mind-mind lenyűgöző megoldások.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?