Japán mini Jaguar Nissanból: Mitsuoka Viewt

Mitsuoka Viewt MkIII

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Harmadik generációjához érkezett a japán gyártó jaguaros Nissan-átépítése, amit a legdrágább Micra névvel is illethetünk.


A Mitsuoka már 1993 óta gyártja a Nissan Micra alapjára épülő, kicsinyített Jaguar Mark 2-nek látszó Viewtot, most pedig - a Micra harmadik generációjának alapjain - eljött a harmadik generációs modell bemutatásának ideje.
A régi Jaguarról mintázott alapforma változatlan maradt, pár ismerős részlet a Micráról is feltűnik, kívülről a tükrök és a kilincsek, az utastérben pedig a klímakonzol vagy a műszerfal részletei, de amúgy szépen átöltöztették a Mitsuoka dizájnerei az apróságot bőrrel és faburkolattal.
Hirdetés
A harmadik Viewt csakis 1,2 literes - noha a Micrában háromhengeres szolgál, négyhengeresnek mondott - 80 lóerős benzinmotorral és CVT-váltóval, első- vagy opcionális négykerék-hajtással lesz kapható, ára Japánban kiviteltől függően 6-8 millió forint között alakul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?