Játékosan elmebeteg a legkisebb Opel offroad változata

Olyan menő buggy-t tervezett egy hallgató az Opel Rocks-e alapjaira, hogy a németek gyártásba küldik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nyugat-Európában számos vevő tette le voksát a Citroën Ami és az Opel Rocks-e mellett, ám a Stellantis még több potenciált lát benne, ezért egy új típusnév bevezetése mellett a fiatalok érdeklődésének felkeltése is prioritás.

Az olcsó villanyautó kifejezés egy oximoron, ha az új villamos modellek piacát nézzük, valljuk be, hogy egy Dacia Spring nyolcmilliós ára is sokak számára elérhetetlen összeg, csak a többi modellhez viszonyítva lehet rásütni az olcsó jelzőt. A Stellantis csoport legkisebb elektromos autója viszont nem csak ahhoz képest olcsó, a Citroën Ami és az átemblémázással született Opel Rocks-e átszámítva 3,2 millió forintot kóstál. Ezek az apróságok persze messze nem teljes értékű autók, a kétszemélyes, műanyagükarosszériás apróságok végsebessége 45 km/h, a hatótáv 70 kilométer, így szigorúan városi cirkálók.
Hirdetés
Az Opel pályázatán első helyet elérő alkotás egy 26 éves német formatervező munkáját dicséri, a Rocks e-xtreme valódi terepre született. Az autó hasmagassága jócskán megnőtt, a futómű komoly rugóutakkal rendelkezik, a stabilitás érdekében jóval szélesebb lett a nyomtáv, amihez jár ugyan szélesítés, de olyan, mintha a műanyag toldatok egy ponton feladták volna a kerekek utolérését. Ha borulna az autó, akkor sincs nagy baj, az ablakvonaltól felfelé külső bukókeret védi az autót. A csövekre kiegészítőket is szereltek, elől LED fényszórók segítik a tájékozódást, hátul egy jókora szárny trónol, ami nem sok leszorítóerőt termelhet 45 km/h-nál. A végeredmény egy kívánatos játék, ami könnyű terepen jó mókának ígérkezik, nem szennyez, és félteni sem kell a drága fényezést (mert nincs, anyagában színezett). A legszebb, hogy az Opel komolyan is gondolja az autót, így tényleg gyártásba kerül.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?