Jelentős mértékben csökkennek az üzemanyagárak pénteken

A hatósági árat még messze nem érinti, de az üzemanyagok piaci ára tetemesen apad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csökkent az üzemanyagok jövedéki adója, ami miatt a múlt héten már a piaci üzemanyagárak emelkedése is megállt, most pedig jelentős ármérséklés következik.

Jelentősen erősödni tudott az előző héten a forint, ez pedig a csütörtöki kormányinfón bejelentett jövedéki adó mérsékléssel, na meg a Brent olaj árának 100 dollár körüli szintre visszaesésével érezhető enyhülést hoz az üzemanyagáraknál.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu információi szerint a benzin nagykereskedelmi ára literenkénti 40, a gázolajé 70 forinttal kerül lejjebb pénteken, melynek köszönhetően a 95-ös benzin ára 591, a gázolajé 641 forintra csökken - azoknak, akik piaci áron fizetnek (külföldi teherautósok, illetve a nagykereskedőktől közvetlenül vásároló végfelhasználók). A hazai autósok a továbbiakban is - május 15-ig - élvezhetik a 480 forintos maximalizált árat, amivel egyelőre messze a piaci ár alatt kaphatók az üzemanyagok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?