Jelentősen csökkennek az üzemanyagárak pénteken

Péntektől olcsóbbak az üzemanyagok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miként arra számítani lehetett, e héten péntektől csökkennek az üzemanyagárak, a benzin áresése a dízelének kétszeresét teszi ki.

Míg az előző héten csak a benzin ára csökkent, e héten már a gázolajé is apadhat. A hír nem meglepő, hiszen - miként arról az előző hét végén már beszámoltunk - a forint is jelentősen erősödött a dollárhoz mérten, illetve a nemzetközi üzemanyagárak is apadtak.
A változás mértéke azonban - ezúttal szerencsére - felülmúlja a várakozásokat. Míg a gázolaj esetében mindössze 1-2 forintos árcsökkenést prognosztizált a GKI Energiakutató, az végül 5 forintos mérsékléssel 437 forintos átlagárral, míg a benzin a várt 6-8 helyett 10 forintos mínusszal 440 forintért lesz tölthető.
Hirdetés

Noha az árcsökkenés a múlt heti árakhoz mérten kedvező hír, a tavaly literenként 390 forintos benzin esetében az egy év alatt bekövetkezett drágulás így is közel 12, míg az egy évvel ezelőtt még 372 forintos literáron mért gázolajnál csaknem 15 százalékos.
Természetesen az árcsökkenés után is megmarad az egyes töltőállomások közötti, akár 30 forintos árszórás is, így a hét eleji ünnepnapok miatt csak péntektől érvényes árak mellett is lesz olyan töltőállomás, ahol 450 forint felett lesz a benzin, s a legdrágább helyeken akár még a gázolaj is. Aki viszont megfelelő helyen tankol, 50 liternyi benzin töltése esetén 500 forintot, azaz több mint egy liternyit is spórolhat péntektől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?